Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Η πολιτική σας απάτη αποκαλύφθηκε – Η ΝΔ δεν ψηφίζει άλλες περικοπές

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Η πολιτική σας απάτη αποκαλύφθηκε – Η ΝΔ δεν ψηφίζει άλλες περικοπές

Στη λογική της φουλ επίθεσης προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τακτική που είχε υιοθετήσει και προεκλογικά, κινήθηκε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκη. Έκανε λόγο για πολιτική απάτη της κυβέρνησης, για μετάλλαξη του πρωθυπουργού μετά την υπογραφή του Μνημονίου, για δημοψήφισμα παρωδία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναψηφίσει η ΝΔ άλλες μειώσεις.

«Πριν οχτώ μήνες κ. Τσίπρα διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις. Ήταν εντελώς διαφορετικές και εγώ θα τις καταθέσω», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά συμπλήρωσε ότι «η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα με σας ατυχώς κατέθεσε ο υπουργός σας το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αποκάλυπτε επιστροφή στην ύφεση».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επενδύει στον καιροσκοπισμό, «με το δημοψήφισμα παρωδία, όταν κλείσατε τις τράπεζες και τώρα που τελείωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες. Γίνατε μνημονικότερος των τροϊκανών», είπε.

Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας

«Πάθατε μετάλλαξη όταν υπογράψατε το Μνημόνιο» επανέλαβε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Δεν αναγνωρίζω ούτε εσάς κ.Τσίπρα ούτε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ» είπε. «Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ, να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί».

Δεν ψηφίζουμε νέες περικοπές

Ξεκαθάρισε δε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει άλλες περικοπές: «Είμαστε απέναντι σε συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής του Ιανουαρίου. Η Ν.Δ. θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε υπεύθυνα. Σύσσωμη η ΚΟ σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης και όχι για να υπογράψετε ότι να ναι. Τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχτεί από Γενάρη το mail τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και γυρίσατε για να κάνετε εκλογές. Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές λέμε όμως ότι μας βρίσκετε απέναντί σας σε νέα μέτρα σε νέες περικοπές. Δεν θα τα ψηφίσουμε».

Και τόνισε: «Ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του μνημονίου δεν έχουν σχέση με εμάς που είμαστε η σύγχρονη κεντροδεξιά που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Εσείς τι είστε; Ριζοσπαστική Αριστερά; Αυτά τα μέτρα που παίρνετε τι είναι; Αριστερά;».

Ανταλλαγή πυρών Τσίπρα-Μεϊμαράκη

«Ήταν μια εξαιρετική προεκλογική ομιλία, κ.Μεϊμαράκη. Αλλά οι εκλογές έγιναν και χάσατε με 7%. Βέβαια έχετε μια προεκλογική ρητορική τώρα στη ΝΔ. Ο τόπος όμως δεν χρειάζεται άλλες προεκλογικές ομιλίες. Και σας θυμίζω πως ο λαός ψήφισε μετά τη συμφωνία. Γνωρίζοντας τα πάντα, με όλες τις δεσμεύσεις και τα μέτρα ανοιχτά. Και ο λαός ψήφισε». Έτσι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Χαρακτήρισε δε μέγα ατόπημα τη αναφορά για το χρέος την στιγμή που ο ίδιος ο Ολαντ ανέδειξε σε μείζον θέμα για την Ευρώπη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο ΕΚ. «Με ποιους είστε; Με όσους δεν θέλουν την απομείωση μήπως;»

Και συνέχισε ένα πινγκ-πονγκ κατηγοριών

Μεϊμαράκης: Προς τις ο εκνευρισμός σας κ.Τσίπρα. Και σας απαντώ. Όποιος και αν είναι πρόεδρος της ΝΔ τα ίδια θα λέμε. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα. Εσείς κάνατε εκλογές για να λύσετε τις διαφορές σας με τον Λαφαζάνη. Λυπάμαι που έχετε πέσει τόσο χαμηλά και ασχολείστε με τα εσωκομματικά μας. Επαναλαμβάνω, έχετε υποστεί μετάλλαξη. Όσο για το χρέος δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρετε είναι ότι δεν ακούτε. Σας είπα ότι χρειάζετε ρύθμιση μετά τα δικά σας φέσια. Τι; Το αμφισβητείτε; Το αμφισβητείς; Δεν χρειάζεται να φωνάζετε. Μιλάτε για τον Ολάντ ξεχνάτε το Ολανδρέου.

Τσίπρας: Δεν υπάρχει διάθεση ανάμειξης στα εσωτερικά της ΝΔ. Δευτερευόντως έκανα μία αναφορά γιατί είπα ότι κάνατε προεκλογική ομιλία. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι ανεξαρτήτως προσώπων χρειάζεται εποικοδομητική πολιτική. Υπάρχουν δύο στρατηγικές στο ζήτημα του χρέους. Η μία είναι τα τεράστια πλεονάσματα και παλέψαμε να μειώσουμε αυτά τα τεράστια πλεονάσματα και να ανοίξουμε το ζήτημα του χρέους. Σας καλώ να έρθετε σε αυτή τη στρατηγική.

Μεϊμαράκη: Μόλις επιβεβαιώσατε την αύξηση του χρέους. Έχει μπερδέψει ο Τσιπρας το ΑΕΠ με τα πλεονάσματα με την αύξηση του ΑΕΠ. Αν έχουμε ύφεση δεν θα έχετε πλεονάσματα. Τόσα λεφτά έχουμε πληρώσει γι' αυτά τα φροντιστήρια ακόμα δεν τα μάθατε;

Δημοφιλή