Ο άνθρωπος στο φεγγάρι μέσα από 11.600 φωτογραφίες του προγράμματος Apollo

Ο άνθρωπος στο φεγγάρι μέσα από11.600 φωτογραφίες του προγράμματος Apollo

Περισσότερες από 11.600 φωτογραφίες υπερ-υψηλής ανάλυσης του προγράμματος της NASA "Apollo" έχουν κυκλοφορήσει στο Flickr.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με μια high-end φωτογραφική μηχανή της Hasselblad και ανέβηκαν στο διαδίκτυο από τον Kipp Teague του Project Apollo Archive σε συνεργασία με τον Eric Jones του Apollo Lunar Surface Journal.

Στη συλλογή δεν υπάρχουν φωτογραφίες των αποστολών Apollo 7, 8, 9, 10 και 13, ενώ σύμφωνα με τον Teague θα προστεθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα Apollo της Nasa ήταν ήταν το τρίτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Σκοπός του ήταν η επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης.

Ο στόχος αυτός εκπληρώθηκε όταν οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Buzz Aldrin, μέλη του Απόλλων 11, προσσελήνωσαν την σεληνάκατο τους στις 20 Ιουλίου 1969 και έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης και ενός άλλου ουράνιου σώματος γενικότερα. Ακολούθησαν άλλες πέντε αποστολές ανθρώπων στην Σελήνη, με τελευταία το Απόλλων 17 που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1972. Συνολικά 12 αστροναύτες περπάτησαν στο Φεγγάρι.

Hi-Res Images from the Apollo Missions

Δημοφιλή