Penny Manis: Το διευθυντικό στέλεχος του CNN από την Πάτρα που έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy

Penny Manis: Το διευθυντικό στέλεχος του CNN από την Πάτρα που έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy

Η Penny Manis είναι διευθύντρια του επιχειρηματικού προγραμματισμού του CNN με έδρα τη Νέα Υόρκη. Τον Σεπτέμβριο του 2014 προήχθη από εκτελεστική παραγωγός σε διευθυντικό στέλεχος. Κατάγεται από την Πάτρα, ανήκει στην πρώτη γενιά Ελληνοαμερικάνων και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ως η υπεύθυνη της ομάδας που κάλυψε τον σεισμό στην Αϊτή, για τη γνωστή εκπομπή του CNN «Anderson Cooper 360» κέρδισε δύο βραβεία Emmy. Έχει επίσης βραβευθεί με το Peabody Award για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα, καθώς και για την κάλυψη της προεκλογικής αναμέτρησης για την προεδρική εκλογή των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008.

Με δικά της λόγια

Πώς βρέθηκε στο CNN

«Ήθελα να κάνω χρήση των Ισπανικών μου κι έψαχνα να κάνω πρακτική σε κάποια εταιρία με ισπανόφωνο τμήμα. Κατέληξα να μιλάω με κάποιον στο Capitol Hill, και μου πρότεινε να πάρω τηλέφωνο το CNN, γιατί είχαν ισπανόφωνο τμήμα. Τηλεφώνησα στο CNN κι έτυχε εκείνη τη μέρα να παραιτηθεί ο ασκούμενός τους, γιατί βρήκε δουλειά στη Λατινική Αμερική. Οπότε δεν πέρασα καν από συνέντευξη, μου είπαν "Χρειαζόμαστε έναν ασκούμενο, προσλαμβάνεσαι, έλα αύριο”».

Η δουλειά της

«Διαχειρίζομαι το τμήμα διεθνών επιχειρηματικών νέων για το CNN International. Κάθε πρωί βοηθάω τις ομάδες μας σε Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, και Νέα Υόρκη να εντοπίσουν τα οικονομικά νέα της ημέρας τον τρόπο που θα παρουσιαστούν, τους δημοσιογράφους που θα τα αναλάβουν και την αναμετάδοσή τους σε κάθε πρόγραμμα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με

γεγονότα που συμβαίνουν μακριά και είμαστε σε θέση να περιγράψουμε αυτά τα γεγονότα με ενδιαφέροντα τρόπο».

Οι προκλήσεις της δημοσιογραφίας

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στη δημοσιογραφία τα στενά χρονικά περιθώρια, η έλλειψη υλικού για κάποιο θέμα. Προσωπικά, βρίσκω δύσκολο το να εφαρμόζω κάτι για πρώτη φορά».

«Πρέπει να έχεις βαθύ παθός για τη δημοσιογραφία για να αντέχεις τις δυσκολίες των εκπομπών, τις μετακινήσεις που

απαιτούνται για τα ρεπορτάζ, τη συλλογή πληροφοριών, αλλά αν σου αρέσει, βρίσκεσαι στο πιο κατάλληλο μέρος στον κόσμο».

Δείτε το επόμενο επεισόδιο του Greeks Gone West τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου