Τι κάνουν κάθε πρωί 7 εκ των πιο επιτυχημένων ανθρώπων. Από τον Tσώρτσιλ στον Στιβ Τζομπς και τον Ομπάμα

Τι κάνουν κάθε πρωί 7 εκ των πιο επιτυχημένων ανθρώπων. Από τον Tσώρτσιλ στον Στιβ Τζομπς και τον Ομπάμα
On Hanbury Street
MsSaraKelly/Flickr
On Hanbury Street

Το πρωινό ξύπνημα «συνοδεύεται» από μια μικρή αγαπημένη ρουτίνα, ξεχωριστή για τον καθένα μας η οποία συνήθως- εάν όλα πάνε καλά και χωρίς απρόοπτα- μας βοηθά για ένα καλό ξεκίνημα. Εάν είμαστε θα συνεχιστεί από μια δημιουργική ημέρα στη δουλειά.

Τι κάνουν όμως συνήθως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι; Διαλέξαμε επτά από αυτούς, από πολιτικούς έως επικεφαλής τεχνολογικών κολοσσών και διαπιστώσαμε πως ο καθένας, όπως φαίνεται και στο δημοσίευμα του Independent εξ αυτών έχει τη δική του ρουτίνα και μεταξύ των περισσότερων αυτό που παρατηρήσαμε πως είναι κοινό είναι ένα: κάθε πρωί αφιερώνουν ή αφιέρωναν χρόνο στον εαυτό τους...Εσείς;

Steve Jobs

O συνιδρυτής της Apple, κάθε πρωί κοιταζόταν στον καθρέφτη και ρωτούσε τον εαυτό του: «Αν σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της ζωή μου, θα ήμουν ευτυχής με αυτά που έχω προγραμματίσει να κάνω σήμερα;». Εάν η απάντηση ήταν αρνητική για αρκετές, συνεχόμενες ημέρες, αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να κάνει κάτι για να το αλλάξει.

Winston Churchill

Ο θρυλικός βρετανός Πρωθυπουργός, και γνωστός για το φλέγμα του Churchill ξυπνούσε κάθε πρωί στις 7:30 αλλά έμενε στο κρεββάτι μέχρι τις 11πμ. Του άρεσε να παίρνει το πρωινό του στο κρεββάτι, να διαβάζει την εφημερίδα του και να υπαγορεύει στη γραμματέα του.

Mark Zuckerberg

Όπως θα έχετε προσέξει ο συνιδρυτής του Facebook, ανήκει στην κατηγορία εκείνων που επειδή δεν θέλουν να ξοδεύουν χρόνο σκεπτόμενοι τι θα φορέσουν, φροντίζουν να έχουν έναν μεγάλο αριθμό από...ίδια ρούχα. «Έτσι, έχω να αποφασίσω για ένα πράγμα λιγότερο, κάθε μέρα», έχει δηλώσει ενώ όπως έχει επίσης αποκαλύψει συνήθως ξεκινά τη μέρα τους έχοντας κοιμηθεί πολύ λίγο, αφού μένει ξύπνιος μέχρι τα ξημερώματα συνομιλώντας διαδικτυακά με προγραμματιστές.

Barack Obama

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φροντίζει να γυμνάζεται σκληρά κάθε πρωί ξεκινώντας συνήθως στις 6:45πμ ακριβώς. Καθημερινά, παίρνει το πρωινό του με τα μέλη της οικογένειας του ενώ του αρέσει να βοηθάει τη σύζυγό του Μισέλ όταν ετοιμάζει τις κόρες τους για να πάνε σχολείο.

Bill Gates

Ο συνιδρυτής της Microsoft είναι γνωστό πως αποτελεί έναν από τους πιο παθιασμένους «κήρυκες» των κανόνων που εξασφαλίζουν την καλή υγεία. Έτσι ξεκινά το πρωινό του, τρέχοντα πάω στον διάδρομο για περίπου μια ώρα, συνήθως παρακολουθώντας κάποιοι επιμορφωτικό πρόγραμμα.

David Cameron

Ο νυν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όταν δεν έχει πολύ πρωινές υποχρεώσεις επιλέγει να μένει στο σπίτι, να κάνει πρωινό με την οικογένειά του και να περνά χρόνο μαζί τους. Τις πρωινές ώρες μάλιστα, είναι και σε εφαρμογή η απαγόρευση προς όλα τα μέλη της οικογένειας να ανοίγουν την τηλεόραση, καθώς ο Cameron πιστεύει πως κυρίως τα παιδιά θα πρέπει το πρωί να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό ή δημιουργικό. Όταν πάντως ο πρωθυπουργός, βρίσκεται εκτός σπιτιού, επιλέγει να περνά το πρωινό του διαβάζοντας εφημερίδες.

Jeff Bezos

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon έχει δηλώσει πως απεχθάνεται τα πολύ πρωινά meetings. Προτιμά να περνά τα πρωινά του, στο σπίτι του και να απολαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό με την οικογένειά του.