Γεννήθηκε μωρό... "Κύκλωπας" στην Αίγυπτο

Γεννήθηκε μωρό... "Κύκλωπας" στην Αίγυπτο
Twitter

Είναι η φωτογραφία ενός μωρού στην Αίγυπτο το οποίο γεννήθηκε με ένα μάτι. Το βρέφος το οποίο γεννήθηκε στην πόλη El Senbellawein, στην βορειοανατολική Αίγυπτο πάσχει από μία από τις πιο σπάνιες ασθένειες που είναι γνωστές στον άνθρωπο, γνωστή ως “κυκλωπία” από την ελληνική λέξη "Κύκλωπας" της μυθολογίας μας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σαουδαραβικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας slaati.com, οι γιατροί πιστεύουν πως η παραμόρφωση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των φαρμάκων που λαμβάνονται από τη μητέρα ή από την έκθεσή της σε ακτινοβολία.

Από την πλευρά του ο Ahmed Badruddin, ο οποίος εποπτεύει την κατάσταση του μωρού στο νοσοκομείο, είπε το βρέφος γεννήθηκε και με άλλες παραμορφώσεις στο σώμα του και δεν αναμένεται να επιβιώσει πάνω από λίγες ημέρες.

Η πιο πάνω φωτογραφία είναι η μοναδική που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συντετριμμένους γονείς του παιδιού. Η συγκεκριμένη διαταραχή συμβαίνει περίπου 4 φορές ανά 1.000 εγκυμοσύνες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη δεν ολοκληρώνεται.

ΠΗΓΗ: unilad.co.uk

Δημοφιλή