Πολύ χοντρός για να ζευγαρώσει (όχι εσείς, ένας ιαγουάρος)

Πολύ χοντρός για να ζευγαρώσει (όχι εσείς, ένας ιαγουάρος)
Jaguar
Jaguar
Photo by Ivan Vukelic via Getty Images

Ένας 12χρονος ιαγουάρος που ακούει στο όνομα Σαλμάν κατάφερε να «τρυπώσει» στις ειδήσεις ως ο πρώτος ιαγουάρος που προτιμάει το φαγητό από το σεξ. Ο Σαλμάν ανήκει στο ζωολογικό κήπο της Κεράλα, ο οποίος τον δάνεισε στο ζωολογικό κήπο της πόλης του Δελχί προκείμενου να ζευγαρώσει με έναν θηλυκό ιαγουάρο.

«O θηλυκός ιαγουάρος προσπαθεί να τον προσελκύσει αλλά ο Σαλμάν είναι τεμπέλης και δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα της. Στην πραγματικότητα είναι απλώς πολύ χοντρός για να ζευγαρώσει και έχουμε αποφασίσει να τον επιστρέψουμε στο ζωολογικό κήπο της Κεράλα» δήλωσε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου στο Δελχί Riaz Khan Ο Σαλμάν τρώει πάνω από έξι κιλά βουβαλίσιου κρέατος την ημέρα.

Οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να τον βάλουν να κάνει δίαιτα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Προσπάθησαν επίσης να τον βάλουν σε πολύ μεγαλύτερο χώρο για να έχει περισσότερη άσκηση αλλά διαπίστωσαν ότι δεν τον ενδιέφερε ούτε αυτό. «Περπατούσε για λίγο και μετά ξάπλωνε» είπε ένας από τους φροντιστές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιαγουάρος είναι είδος προς εξαφάνιση και υπάρχουν μόνο 292 σε όλον τον κόσμο.

Δημοφιλή