Έλληνας φωτορεπόρτερ αντί να φωτογραφίσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο, κουβαλά ένα παιδί στους ώμους

Έλληνας φωτορεπόρτερ αντί να φωτογραφίσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο, κουβαλά ένα παιδί στους ώμους
Twitter

Είναι όμορφο να χαζεύει κανείς στο Internet και να πέφτει ξαφνικά πάνω σε κάτι το οποίο θα τον κάνει ίσως να χαμογελάσει. Κι αυτό όχι επειδή ένα ακόμη βίντεο κάνει τον γύρο των social media και γίνεται viral, ούτε επειδή μία ατάκα, έγινε status και πήρε πολλά likes. Αλλά επειδή ακόμη υπάρχει ανθρωπιά τριγύρω μας και ίσως χρειαζόμαστε αυτά τα μερικά κλικς για να το θυμόμαστε που και που.

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσίνης δουλεύει για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον τελευταίο καιρό στέλνει φωτογραφικό υλικό από τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο. Αυτή τη φορά όμως ο φωτογραφικός φακός ενός συναδέλφου και όχι ο δικός του είναι που τραβά το πιο καλό κλικ, το πιο ανθρώπινο. Ο κ. Άρης Μεσσήνης έχει αφήσει για λίγο την φωτογραφική του μηχανή και δεν απαθανατίζει τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Μυτιλήνη. Αντιθέτως προτιμά να σταματήσει για λίγο και να βοηθήσει ένα μωρό παιδί κουβαλώντας το στους ώμους.

Η Ματίνα Στεβή, ανταποκριτρία της WSJ στην Κένυα, πόσταρε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και σημείωσε: ελάτε μαζί μου και πείτε του ότι είναι καλός άνθρωπος.

Ο Άρης Μεσσήνης είναι λοιπόν ένας καλός άνθρωπος και αυτό το entry αφορά όλους τους καλούς ανθρώπους στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές που βοηθούν με τον δικό τους τρόπο, από τη δική τους θέση όσους έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας.

Δημοφιλή