Αποσύρεται η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την αύξηση συντελεστών σε εισοδήματα από ακίνητη περιουσία

Αποσύρεται η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την αύξηση συντελεστών σε εισοδήματα από ακίνητη περιουσία
Blueprint with wooden house and calculator
Blueprint with wooden house and calculator
Gregor Schuster via Getty Images

Αποσύρεται μέχρι νεοτέρας η διάταξη του πολυνομοσχεδίου η οποία προβλέπει την αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία προανήγγειλε από τη Βουλή και την ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και γι' αυτό παρακάλεσε τους βουλευτές να μη γίνει συζήτηση για την αύξηση των συντελεστών στα ενοίκια καθώς μέχρι αύριο, Τετάρτη, η διάταξη θα αποσυρθεί. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου και ότι θα ακούσει τους βουλευτές

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη από 1/1/2015 οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ακίνητη περιουσία αυξάνονταν και συγκεκριμένα για εισόδημα έως και 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 15% (από 11%) και για το εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 35% (από 33%).

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ψέμα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τη φορολόγηση διατηρητέων κτηρίων με ΕΝΦΙΑ, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ανείσπρακτα ενοίκια υποστηρίζοντας ότι η διακοπή της δυνατότητας δωρεάν εκχώρησής τους στο Δημόσιο δεν σημαίνει ότι φορολογούνται ως εισόδημα. «Δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ψάχνουμε να δούμε πως θα είναι η τελική διάταξη» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε απόσυρση και δεύτερης διάταξης σύμφωνα με την οποία καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1/1/2015 και μετά.

Η διάταξη που προβλέπει τη μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις άτυπες ενώσεις ιδιοκτητών και ενοίκων πολυκατοικιών όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φορολογία.

Δημοφιλή