Η Yoko Ono αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του John Lennon

Η Yoko Ono αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του John Lennon

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Yoko Ono έθιξε το θέμα της σεξουαλικής ρευστότητας -όταν, δηλαδή, ένα άτομο αλλάζει συνεχώς σεξουαλική ταυτότητα- λέγοντας πως ούτε η ίδια ούτε ο John Lennon συμφωνούσαν με τις δυαδικές αντιλήψεις της κοινωνίας σχετικά με την έλξη.

«Ο John κι εγώ είχαμε συζητήσει πολύ για αυτό το θέμα, αποφασίζοντας, βασικά, πως όλοι μας πρέπει να είμαστε αμφιφυλόφιλοι», είπε η Ono στο Daily Beast. «Και βρισκόμασταν σε μία κατάσταση όπου σκεφτόμασταν πως δεν είμαστε (αμφιφυλόφιλοι), εξαιτίας της κοινωνίας. Έτσι, κρύβουμε το άλλο κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο είναι λιγότερο αποδεκτό από τον κόσμο. Δεν έχω όμως ισχυρή σεξουαλική επιθυμία προς κάποια άλλη γυναίκα».

Σε μια άλλη συνέντευξη που είχε δώσει, λίγο μετά το θάνατο του Lennon, η Ono είχε πει: «Συνήθιζα να του λέω “Ξέρεις, πιστεύω πως κρύβεσαι στην ντουλάπα” (σ.σ. Τα ακριβή της λόγια ήταν “I think you're a closet fag, you know”). Επειδή, αφού ξεκινήσαμε να συζούμε, ο John μου έλεγε “Ξέρεις γιατί μου αρέσεις; Επειδή μοιάζεις τραβεστί. Είσαι σαν άντρας».

Στη συνέντευξή της στο Daily Beast, επέμεινε πως ο Lennon δεν έκανε τίποτα με τον Epstein, είπε όμως πως ο μακαρίτης σύντροφός της ενδιαφερόταν για το ίδιο φύλο.

«Πιστεύω πως είχε την επιθυμία (να κάνει σεξ με άλλους άντρες) αλλά είχε πολλές αναστολές», εξηγεί. «Όχι, όχι αναστολές. Έλεγε “Δεν με ενοχλεί αν υπάρχει ένας απίστευτα ελκυστικός τύπος”. Είναι πολύ δύσκολο: Θα έπρεπε να ήταν όχι μόνο ελκυστικοί, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνοι. Και δεν μπορείς να βρεις τέτοιους ανθρώπους».