Εντολή Τσίπρα σε Τσακαλώτο για παραίτηση Σαββαΐδου

Εντολή Τσίπρα σε Τσακαλώτο για παραίτηση Σαββαΐδου
Eurokinissi

Να διευκολύνει με την παραίτησή της ζητεί η κυβέρνηση από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, για την οποία εκκρεμούν δύο υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την κ. Σαββαΐδου και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή της.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης. Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

Δημοφιλή