Οι φυλακισμένες Μολδαβές και τα βασανιστήρια – «40 ροζ ραντεβού σε μία μέρα, εκτρώσεις στις έγκυες»

Οι φυλακισμένες Μολδαβές και τα βασανιστήρια – «40 ροζ ραντεβού σε μία μέρα, εκτρώσεις στις έγκυες»
A prostitute waits for clients in a street of the French southeastern city of Nice, on September 5, 2015. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)
A prostitute waits for clients in a street of the French southeastern city of Nice, on September 5, 2015. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)
VALERY HACHE via Getty Images

Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα βασανιστήρια γυναικών από αδίστακτους μαστροπούς στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αποκαλύψεις έγιναν μετά από εξάρθρωση κυκλώματος από την ΕΛ.ΑΣ. και τις σοκαριστικές καταθέσεις των θυμάτων. Οι μαστροποί έκαναν τα πάντα για να ενισχύσουν τα κέρδη τους «βιάζοντας» καθημερινά τη ψυχολογία και το σώμα καλλονών.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι μία από τις κοπέλες εξαναγκάστηκε σε 40 ερωτικές συνευρέσεις σε μία ημέρα. Ο φρικτός «μέσος όρος» που είχαν θέσει οι «έμποροι ανθρώπων» ως... πλαφόν για τον αριθμό των ροζ ραντεβού ημερησίως για κάθε κοπέλα ήταν 10 έως 20 ερωτικά ραντεβού ημερησίως.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πληροφορήθηκαν ότι μία 28χρονη γυναίκα από τη Μολδαβία ήταν έγκυος δεν δίστασαν να την εξαναγκάσουν να προβεί σε άμβλωση.

Το κύκλωμα έφερνε γυναίκες από τη Μολδαβία, υποσχόμενο εργασία σε θέσεις οικιακών βοηθών, ή ως νοσοκόμες ηλικιωμένων, ενώ στην πραγματικότητα κατέληγαν φυλακισμένες σε διαμερίσματα της Αθήνας και από εκεί σε εκπόρνευση σε τρεις οίκους ανοχής του κέντρου της πόλης.

Η σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν ήταν καθημερινή και αδιάκοπη για τη ζωή των ίδιων και των συγγενών τους. Ως πρόσχημα για την κράτησή και εξώθησή τους στην πορνεία χρησιμοποιούσαν την ύπαρξη «χρέους» για τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και σίτισής τους, τα οποία ήταν 2.500-3.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν ένα πρόσχημα, καθώς ακόμη και αν έδιναν τα χρήματα οι άτυχες κοπέλες, οι αδίστακτοι μαστροποί θα έβρισκαν κάτι άλλο για να τις κρατήσουν υποχείριά τους.

Τα έσοδα του κυκλώματος ήταν μεγάλα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, εντοπίζοντας φάκελο στο σπίτι ενός δράστη, ο οποίος περιείχε 7.600 ευρώ που αντιστοιχούσαν, σύμφωνα με τις ιδιόχειρες σημειώσεις, στα χρήματα τα οποία είχαν αποκομίσει σε μια εβδομάδα.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος ήρθε από την 28χρονη Μολδαβή, η οποία κατόρθωσε να ξεφύγει και να απευθυνθεί στους αστυνομικούς.

Το βράδυ της Τετάρτης, εντοπίστηκαν τρία διαμερίσματα-«φυλακές», από τα οποία ελευθερώθηκαν 9 κοπέλες, εκ των οποίων οι τρεις βρήκαν τη δύναμη να καταθέσουν τα όσα είχαν υποστεί από τους δράστες. Συνελήφθησαν ένας 26χρονος Μολδαβός και ένας 41χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη Μολδαβοί ηλικίας 28, 29 και 32 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ στα θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Δημοφιλή