«Πολεμικό κάλεσμα» από τον Άνθιμο: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα αμαχητί, ό,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Έλληνες

«Πολεμικό κάλεσμα» από τον Άνθιμο: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα αμαχητί, ό,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Έλληνες

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στο κήρυγμά του από τον ιερό ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με την επιστολή Κοτζιά προς τα κόμματα με την οποία ζητούνται προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

«Δε θα παραδώσουμε την πατρίδα μας αμαχητί» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του seleo.gr. «Να μιλήσουμε με αυτούς που λένε ότι είναι οι Μακεδόνες; Να μιλήσουμε με αυτούς που θέλουν να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη; Θα συζητήσουμε με αυτούς; Τι να ρυθμίσουμε; Να πούμε για την γλώσσα; Μιλάνε για τον Μ.Αλέξανδρο και τον Φίλιππο και μιλούν άλλη γλώσσα.Εμείς όπου και να σκάψουμε βρίσκουμε τους προγόνους μας. Είναι μακεδονικό ελληνικό. Μας ανησυχεί ότι αυτές τις ημέρες γίνονται πολλές συζητήσεις για να υπάρξει λύση και τα Σκόπια να μπουν στις συμμαχίες του δυτικού κόσμου και να μπουν με όνομα που θα έχει σχέση με την Μακεδονία. Μας συγκινεί και μας ενοχλεί για ορισμένα πράγματα που ακούγονται και δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τον τόπο μας αμαχητί και να παρθούν αποφάσεις που θα παρθούν από τους δυνατούς της Γης. Ο,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Ελληνες. Είμαστε Χριστιανοί, είμαστε πατριώτες».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Κοτζιάς ζήτησε με επιστολή του προς τα κόμματα προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα και το απόρρητο επί εθνικών θεμάτων με αφορμή την αποκάλυψη της συγκεκριμένης επιστολής από τη Χρυσή Αυγή παραλήπτρια επίσης της επίμαχης επιστολής.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος στην ομιλία του στη Βουλή ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικώντου απέστειλε επιστολή στην οποία ζητά τις προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων.

Δημοφιλή