Αποστόλου: Θα προτείνουμε ισοδύναμα για το θέμα των αγροτών

Αποστόλου: Θα προτείνουμε ισοδύναμα για το θέμα των αγροτών
Eurokinissi

Η κυβέρνηση θα προτείνει στους δανειστές ισοδύναμα για τα θέματα των αγροτών, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως σημείωσε, ακόμα και κάτι ελάχιστο να καταφέρει να αποκομίσει η κυβέρνηση, θα είναι κάτι που θα βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο, ενώ σημείωσε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τους αγρότες είναι σχέση ειλικρίνειας - παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε και κάποια πράγματα που δεν μπόρεσε να καταφέρει, για τα οποία ζήτησε συγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει σαρωτικές αλλαγές όσον αφορά στη φορολογία των αγροτών, μεαύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση ασφαλιστικών φορών και φορολογία στις επιδοτήσεις είναι μόνο μερικά από τα όσα καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον αγροτικό κόσμο ταφόπλακα για τον κλάδο τους. Εκτός και αν καταφέρει για κάποια από αυτά να βρει ισοδύναμα, ώστε να αποφύγει την εφαρμογή τους, σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε κανονικά να στηριχθεί.

Δημοφιλή