Βλάσης και Τσάρλι Παρλαπανίδης: Τα δύο αδέρφια που κατέκτησαν το Hollywood με την ιστορία των Τιτάνων

Βλάσης και Τσάρλι Παρλαπανίδης: Τα δύο αδέρφια που κατέκτησαν το Hollywood με την ιστορία των Τιτάνων

Το δυναμικό ντουέτο των αδερφών Βλάση και Τσάρλι Παρλαπανίδης έχει γίνει γνωστό στο Χόλιγουντ για το σενάριο της ταινίας «Immortals» με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Χένρι Καβίλ, Μίκι Ρουρκ, Φρίντα Πίντο και Λιουκ Έβανς. Ο Βλας και ο Τσάρλι γράφουν εδώ και πολλά χρόνια και έχουν δουλέψει με κορυφαία στούντιο του Χόλιγουντ, όπως είναι η Universal, η Warner Brothers, η Columbia και η Paramount Pictures. Όπως λένε και στη συνέντευξή τους, και οι δύο πλευρές της οικογένειάς τους ήταν Έλληνες μετανάστες που έφυγαν από τη Σμύρνη για να πάνε στην Πάτρα.

Τα δύο αδέρφια, τα οποία μεγάλωσαν στο Νιου Τζέρσεϊ, πρόκειται να συνεργαστούν με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της ταινίας «American Sniper» για ένα νέο στρατιωτικό θρίλερ. Μετά την επιτυχία του «American Sniper» η Warner Bros ήθελε να κρατήσει μαζί αυτή την ομάδα, ενώ υπέγραψε επίσης με τον παραγωγό Ρόμπερτ Λόρενζ για τη νέα ταινία που ακόμη δεν έχει όνομα. Ο Λόρενζ, ο σεναριογράφος του «American Sniper», Τζέισον Χολ και ο παραγωγός Πήτερ Μόργκαν θα είναι υπέυθυνοι για την παραγωγή της ταινίας, η οποία θα ακολουθεί μία στρατιωτική ομάδα που αποκαλύπτει μία άμεση απειλή μέσα στις ΗΠΑ. Ο Βλάσης και ο Τσάρλι γράφουν το σενάριο.

Με δικά τους λόγια

Η τέχνη ως η αποτύπωση του Θεού

«Ο Ελ Γκρέκο είχε πει ότι η τέχνη είναι η αποτύπωση του Θεού ώστε να μπορούμε όλοι να δούμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. Αν καταφέρεις ως καλλιτέχνης, συγγραφέας ή σκηνοθέτης να αποτυπώσεις ένα κομμάτι της ανθρώπινης κατάστασης ή ένα κομμάτι του Θεού με τρόπο που να γίνει ορατό και να αποκαλύπτει μία νέα αντίληψη των πραγμάτων αυτό είναι κάτι υπέροχο».

Η μετανάστευση

«Και οι δύο πλευρές της οικογένειάς μας ήταν Έλληνες μετανάστες που έφυγαν από τη Σμύρνη για να πάνε στην Πάτρα. Η οικογένεια του πατέρα μας έλεγε ότι μπορούμε να είμαστε φτωχοί μετανάστες στην Ελλάδα ή φτωχοί μετανάστες στην Αμερική. Έχοντας τη νοοτροπία του μετανάστη, οι γονείς μας έδιναν μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση. Ήθελαν να γίνουμε καλύτεροι και να δώσουμε ευκαιρίες στον εαυτό μας».

Η ιδέα για το Immortals

«Αλλά αυτό που πραγματικά θέλαμε ήταν να γράψουμε το σενάριο για μια ταινία μυθολογίας. Όλοι έλεγαν ότι αυτό είναι τρελό,

γιατί η Warner ετοίμαζε το Clash of the Titans η Universal είχε το God of War αλλά είπαμε όχι, εμείς θα το γράψουμε. Είχαμε από παλιά την ιδέα ότι κάποιος θα προσπαθούσε να απελευθερώσει τους Τιτάνες από τα Τάρταρα. Ήταν μια υπέροχη και ζωντανή ιδέα. Η ιδέα ήταν του Τσάρλι».

Πώς θα μπορούσε το Hollywood να φέρει παραγωγές στην Ελλάδα;

«Αυτό που ενδιαφέρει το Hollywood όταν αναζητά τοποθεσίες, είναι η επιστροφή εξόδων. Το Immortals γυρίστηκε στον Καναδά, όπου δίνεται η δυνατότητα επιστροφής εξόδων. Αν μια παραγωγή ξοδέψει 100 εκατ. δολάρια στον Καναδά, το κράτος θα δώσει πίσω 30 εκατομμύρια. Άρα για τον παραγωγό το κόστος είναι 70 εκατομμύρια ενώ η αξία της παραγωγής είναι 100 εκατομμύρια. Για το Καναδικό κράτος αυτό αποτελεί εισροή κεφαλαίων, επομένως τους συμφέρει να προσελκύουν παραγωγές. Αν η Ελλάδα δεν δημιουργήσει τέτοιου είδους κίνητρα, το Hollywood θα εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται. Και προφανώς αυτή τη στιγμή δεν έχει ρευστότητα επομένως η κατάσταση είναι δύσκολη».

Η φύση της δουλειάς

«Μέρος αυτής της δουλειάς είναι ότι πρέπει να μείνεις στο παιχνίδι. Δεν μπορείς να αφήσεις τα χτυπήματα να σε ρίξουν κάτω. Αν πέσεις κάτω, πρέπει να σηκωθείς. Αν σε ρίξουν από το γκρεμό, πρέπει να κρατηθείς από το μικρό σου δαχτυλάκι και να βρεις έναν τρόπο για να σηκωθείς».

Δείτε το επόμενο επεισόδιο του Greeks Gone West την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Δημοφιλή