LIVE: Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Όλες οι εξελίξεις

LIVE: Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Όλες οι εξελίξεις
Eurokinissi

«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός με την κρίση, χρειαζόταν κουράγιο και θάρρος να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, έχουμε κοινές αξίες. Μετά από αυτή τη φάση που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη στηρίζει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος είπε πως ήρθε στη χώρα μας με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, χρειάζεται και πράξεις, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη» τόνισε.

Από πλευράς του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι όλες οι δυνάμεις που θέλουν την Ευρώπη των αξιών, πρέπει να δώσουν ένα κοινό αγώνα. «Θεωρώ ότι το μήνυμα της επίσκεψής είναι η δημοκρατία και η συνοχή στην Ευρώπη» τόνισε.

Χθες Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, τόσο ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και στις σύντομες δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε αναφορές στο θέμα του χρέους, στις επενδύσεις και στο προσφυγικό.

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει»

είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από αρκετούς επιχειρηματίες.

Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα του κ. Ολάντ ξεκίνησε από νωρίς. Συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογραφή της Ελληνο-γαλλική Διακήρυξη για την στρατηγική εταιρική σχέση για το μέλλον, κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επόμενη στάση στη Βουλή, όπου μίλησε ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου, επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, γεύμα. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών και τελετή ανακήρυξης του Φρανσουά Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα. Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Δημοφιλή