«Μια πύλη σε άλλους πολιτισμούς»: Ο τάφος της Πύλου πρωτοσέλιδο στα μεγάλα site του εξωτερικού

«Μια πύλη σε άλλους πολιτισμούς»: Ο τάφος της Πύλου πρωτοσέλιδο στα μεγάλα site του εξωτερικού
yppo

Μέσα σε όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα, χρειάστηκε ένας τάφος για να μας κάνει να αναθαρρήσουμε και, πλέον, μερικά δημοσιεύματα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site του κόσμου για να νιώσουμε μια κάποια ανάταση ως λαός.

Ο ασύλητος λακκοειδής τάφος που ανακαλύφθηκε πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορος στην Πύλο είναι η σημαντικότερη είδηση των ημερών καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης πλούτου που έχει εντοπιστεί τα τελευταία 65 χρόνια σε προϊστορικά ταφικά μνημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η διεθνής αρχαιολογική ομάδα υπό τη διεύθυνση των Jack L. Davis και Sharon R. Stocker από το Πανεπιστήμιου του Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ, εργάζεται πάνω από 25 χρόνια στην περιοχή της Πυλίας και χρονολογεί τον συγκεκριμένο τάφο περίπου στο 1500π.Χ.

Από τους New York Times μέχρι τον Guardian και το Reuters, η είδηση για τα πολύτιμα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν μέσα στον τάφο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ρίχνοντας του προβολείς στην Ελλάδα για έναν καλό, επιτέλους, λόγο.

Business Standard

Tomb in Pylos

Δημοφιλή