Ολυμπιακός 2 - Πλατανιάς 2

Ολυμπιακός 2 - Πλατανιάς 2
Contragr

Μόνο δυσαρεστημένος μπορεί να έμεινε ο Μάρκο Σίλβα με αυτά που είδε στην ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά με 2-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ντεμπούτο στο βασικό σχήμα σε Στέφανο Καπίνο, Σάσα Ζντίελαρ, Φάνη Τζανδάρη, Δημήτρη Κολοβό, Ερνάνι (οι δύο τελευταίοι έχουν αγωνιστεί ως αλλαγή), έβαλε σε θέση αριστερού μπακ τον 19χρονο Σερραίο Κώστα Τσιμίκα, είχε τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες σε ρόλο οργανωτή και τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον μπροστά του, ωστόσο πήρε πίσω ελάχιστα πράγματα. Ο διαρκής προβληματισμός του στο 1ο ημίχρονο αφορούσε την αδυναμία συνεργασίας των παικτών σε επικίνδυνες θέσεις, με τον "Τσόρι" να βρίσκεται σε κακή μέρα και τον Ισλανδό μονίμως σε θέση οφσάιντ.

Το γκολ του Λεάντρο Ράμος στο 29' από το τραγικό λάθος του Μανουέλ ντα Κόστα στην επανεμφάνισή του στο αρχικό σχήμα μετά από έναν μήνα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της εικόνας του αγώνα. Ο δραστήριος και αναποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο Ερνάνι ισοφάρισε με φάουλ στο 47', ωστόσο ο Πλατανιάς δεν φοβήθηκε και με βάση τη στιβαρή άμυνα, έχασε κάποιες ευκαιρίες για την έκπληξη.

Οι τραυματισμοί του Κολοβού (ντεμπούτο στη θέση του ο Γιάννη Γιαννιώτας) και του Ντομίνγκες, οι χαμένες ευκαιρίες του Ερνάνι και το γκολ του περιστοιχισμένου από έξι αντιπάλους Γιαγιά Μπανανά (78') θα ολοκλήρωναν μία βραδιά που όλοι στο λιμάνι θα ήθελαν να διαγράψουν, εάν ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν... εξιλεωνόταν με δεύτερο γκολ στο 91' με κεφαλιά.

Σχόλιο

Ερνάνι ακούγαμε, Ερνάνι είδαμε (γιατί Φινμπόγκασον, όχι). Ο Πορτογάλος ήταν "φλύαρος", αλλά θεαματικός σε κάποιες περιπτώσεις. Ήθελε να (απο)δείξει και μάλλον ήταν ο μόνος με τέτοιες διαθέσεις από τους παίκτες με ελάχιστο χρόνο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "ήρωας" για τα δύο γκολ ή "μοιραίος" για τις ευκαιρίες και τις λάθος επιλογές. Από εκεί και πέρα, πειραματική ενδεκάδα, δίχως ομοιογένεια, που δεν μπορούσε να διεκδικήσει πολλά απέναντι σε μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και πώς θα το αποκτήσει, άρτια στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δίχως φόβο.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Ντομίνγκες (78' Πάρντο), Ερνάνι, Κολοβός (69' Γιαννιώτας), Φινμπόγκασον (75' Πουλίδο)

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ (46' Μουνάφο), Τζιλβάν, Ράμος, Τσουράκης (70' Τσιμόντζι)

Πηγή: Contragr

Δημοφιλή