Μιλάνο - Ολυμπιακός 66-71

Μιλάνο - Ολυμπιακός 66-71
Contra.gr

Αν και έπαιξε πολλές φορές με τη φωτιά, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να νικήσει την Ολίμπια στο Μιλάνο με 71-66 και να κάνει το πρώτο φετινό διπλό του στην Ευρωλίγκα. Σπανούλης, Πρίντεζης και Γιανγκ κράτησαν όρθιο τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ετσι κρίθηκε

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μιλάνο είχε πει ότι τα πάντα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την άμυνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του όμως δεν τον άκουσε χαρίζοντας στον Τζεντίλε κυρίως να σκοράρει με ευκολία. Ετσι μετά το 11-14, οι Ιταλοί οδήγησαν στην πρωτοπορία του σκορ (19-15, 23-20) παρά το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν λύσεις στην επίθεση από τους Σπανούλη, Γιανγκ και Λοτσέσκι.

Οταν όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι αμυντικές επιδόσεις των Πειραιωτών βελτιώθηκαν αισθητά, όλα άλλαξαν. Η Μιλάνο έμεινε χωρίς σκορ και ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει ακόμα και στο +7 (27-34) δείχνοντας ότι είχε βρει το κουμπί της αντιπάλου του. Το λάθος όμως σ' εκείνο το σημείο ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας παρασύρθηκε από το ρυθμό των γηπεδούχων και βιαζόταν αδικαιολόγητα. Το +2 (37-39) στο τέλος του ημιχρόνου με το εκπληκτικό 72% στα δίποντα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.

Σαν να μην πήρε το μάθημά του, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά. Τα πολλά λάθη δεν του επέτρεψαν να σκοράρει όπως θα ήθελε όμως για άλλη μία φορά πήρε μια διαφορά (41-47) την οποία έχασε όμως με χαρακτηριστική ευκολία. Με την αμυντική ισορροπία να χάνεται στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου και τους Σιμόν και Χάμελ να εκτελούν από τα 6.75 η Μιλάνο πέρασε μπροστά με 54-52.

Με τον Σπανούλη να περνάει αρκετή ώρα στον πάγκο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους (57-52) εκμεταλλευόμενοι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα σταθερό σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του. Οταν ο αρχηγός επέστρεψε, ο πρωταθλητής βρήκε το στήριγμα που χρειαζόταν (και στη δημιουργία και στο σκοράρισμα) με αποτέλεσμα να τρέξει ένα γρήγορα 0-12 για το 60-64. Ομως και πάλι η διαφορά χάθηκε πολύ εύκολα αφού ο Τζεντίλε διαμόρφωσε το 64-64. Το καλάθι του Σπανούλη για το 64-66, το επιθετικό ριμπάουντ του Λοτσέσκι και το γκολ-φάουλ του Πρίντεζη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 37-39, 54-52, 66-71

Δημοφιλή