Ο δημιουργός του «Sherlock» αποκάλυψε πότε θα τελειώσει η σειρά

Ο δημιουργός του «Sherlock» αποκάλυψε πότε θα τελειώσει η σειρά
BBC

Ο Steven Moffat, ένας εκ των δύο δημιουργών της δημοφιλούς σειράς του BBC «Sherlock», έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Variety σχετικά με την άλλη, θρυλική πλέον, σειρά του, το «Doctor Who». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για την εκπληκτική μακροζωία του «Doctor Who», στην οποία συντέλεσε η ασυνήθιστη πολιτική της χρήσης διαφορετικών ηθοποιών που υποδύονται τον Doctor σε κάθε σεζόν -σε αντίθεση με τις περισσότερες πετυχημένες σειρές που μένουν σταθερές στους πρωταγωνιστές τους.

Και τότε η κουβέντα πήγε στο «Sherlock», όπου και ο Moffat έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της δημιουργικής ομάδας της σειράς.

«Για παράδειγμα, όταν ο Benedict Cumberbatch αποφασίσει να φύγει από το Sherlock, τι θα κάνουμε;» είπε στο Variety ο Moffat. «Θα σταματήσουμε, αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η ερμηνεία του Cumberbatch ως Sherlock είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της σειράς και την κάνει πιο «ζωντανή» και ευφυή από τις ταινίες «Sherlock Holmes» του Robert Downey Jr, ας πούμε, ή από το «Elementary» του CBS με τον Jonny Lee Miller. Οπότε, όσο δυσάρεστη κι αν είναι η σκέψη πως το Sherlock κάποια στιγμή θα τελειώσει, σίγουρα είναι καλύτερη από την σκέψη πως θα συνεχιστεί με κάποιον άλλο στη θέση του Cumberbatch.

Ευτυχώς, ωστόσο, για τους φαν της σειράς, ο Βρετανός ηθοποιός έχει πει πως δεσμεύεται να συνεχίσει ως «Sherlock» για όσο περισσότερο μπορεί. «Είμαι πολύ καλά εκεί. Θα συνεχίσω να το κάνω», είχε πει ο Cumberbatch σε μια συνέντευξη τύπου τον Ιανουάριο του 2014. «Είναι κάτι που με βάζει σε πρόγραμμα... το αγαπώ. Το βρίσκω πολύ αναζωογονητικό».

Από την άλλη, βέβαια, το όλο και πιο φορτωμένο πρόγραμμα του ηθοποιού έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει τη σειρά. Τα χρονικά διαλείμματα ανάμεσα στις σεζόν γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Η τρίτη σεζόν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014, δύο χρόνια μετά τη δεύτερη σεζόν, όμως η τέταρτη σεζόν δεν θα ξεκινήσει καν γυρίσματα μέχρι την άνοιξη του 2016. Θα υπάρξει βέβαια ένα Christmas Special επεισόδιο που θα λαμβάνει χώρα στη Βικτοριανή Αγγλία και το οποίο θα προβληθεί την Πρωτοχρονιά, όπως όλοι ξέρουμε όμως, ένα επεισόδιο δεν είναι ποτέ αρκετό.

Δημοφιλή