Αυτά είναι τα τραγούδια που θα σας φτιάξουν τη διάθεση το πρωί (το λέει και η επιστήμη)

Αυτά είναι τα τραγούδια που θα σας φτιάξουν τη διάθεση το πρωί (το λέει και η επιστήμη)
hamburguesaconqueso

Οι επιστήμονες έχουν βρει ποιο είναι το τραγούδι που μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση και τώρα πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας τα τραγούδια που μπορεί να αλλάξουν την άσχημη πρωινή διάθεση που έχουμε οι περισσότεροι, μόλις ακούσουμε το ξυπνητήρι.

Είναι δύσκολο να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι το πρωί. Είναι μεγάλη απόφαση να πετάξεις το πάπλωμα από πάνω σου και να σηκωθείς στο κρύο δωμάτιο, ώστε να ντυθείς και να πας στο γραφείο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο.

Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για να ξυπνάτε το πρωί με κέφι και όρεξη και δεν περιλαμβάνει ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, αλλά μία λίστα με τραγούδια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mic, ο ψυχολόγος David M. Greenberg από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το City University της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Spotify δημοσίευσαν μία λίστα με 20 τραγούδια, που βοηθούν ακόμα και τους πιο υπναράδες να σηκωθούν από το κρεβάτι και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και από το μισητό ξυπνητήρι.

Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι τα τραγούδια που μας ξυπνάνε είναι αυτά που έχουν έντονο ρυθμό και είναι πιο δυναμικά, αλλά ο εγκέφαλος, όταν είναι τόσο νωρίς, δεν μπορεί να επεξεργαστεί την μουσική, οπότε χρειάζεται έναν ρυθμό που βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου.

Όλα τα τραγούδια της λίστας περιλαμβάνουν 100 με 130 beat το λεπτό, κάτι που σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες βοηθά το άτομα να κινητοποιηθεί.

Ακούστε την λίστα.