Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Ο ύποπτος «γυμναστής» και συνυποψήφιος του Κασιδιάρη με το ισχυρό άλλοθι

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Ο ύποπτος «γυμναστής» και συνυποψήφιος του Κασιδιάρη με το ισχυρό άλλοθι
Sooc

Τους υπόπτο άντρα που χτυπάει και σκίζει το σακάκι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των υπόπτων είναι και ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα». Είναι γυμναστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, και φέρεται να πρωτοστατεί στις βιαιοπραγίες που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται πως ο ίδιος, σε νέα εξέλιξη, παρουσιάστηκε στην αστυνομία και παρουσίασε άλλοθι, ισχυριζόμενος ότι εκείνη τη στιγμή έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του και διαθέτει μάρτυρες για την υπεράσπιση του.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα τουλάχιστον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητήθηκαν από στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, τα οποία διεξάγουν αυτεπάγγελτη έρευνα για το περιστατικό της οργανωμένης επίθεσης ακραίων ατόμων εναντίον του κ. Κουμουτσάκου.

Ο «γυμναστής» είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές του 2014 και είχε λάβει 364 ψήφους. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως δεν πρόκειται για τον νεαρό με την φόρμα και το καπέλο τζόκεϊ που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί «μερικώς», αλλά για τον μεσήλικα που φορά τζιν παντελόνι και μαύρο σακάκι. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επιτίθεται αμέσως μετά, χτυπά, σπρώχνει τον κ. Κουμουτσάκο, ενώ του σκίζει και το σακάκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση των δραστών και ήταν πιο αποκαλυπτικός για την πολιτική τους ταυτότητα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς τραμπούκους, οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη». Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός, μίλησε για τον «γυμναστή» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος, είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και εξετάζουμε και για τους υπόλοιπους».

Παράλληλα κάλυψε την «ατολμία» των αστυνομικών δυνάμεων να επέμβουν πιο έγκαιρα για την προστασία του βουλευτή, αναφέροντας ότι η «Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στους μισθωτές τουλάχιστον πέντε τουριστικών λεωφορείων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, που επιβίβασαν δεκάδες άτομα από την περιοχή του Μενιδίου προκειμένου να μεταφερθούν στο Σύνταγμα και να συμμετάσχουν στην επίμαχη συγκέντρωση. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει όλο το υλικό βίντεο που έχει αποτυπωθεί από διάφορες πηγές καταγραφής κατά τη διάρκεια του βίαιου προπηλακισμού, και από αυτό φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες, που επιτέθηκαν εναντίον του με αυτόν τον σχεδιασμένο βάναυσο τρόπο. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχουν σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου, όπως και για τους υποκινητές τους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα υπάρχει πλούσιο υλικό που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματισθεί.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωσή της απάντησε στις κατηγορίες για καθυστέρηση στην επέμβασή της να προστατεύσει τον βουλευτή ως εξής: «Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Κατεπείγουσα προκαταρκτική διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο Εισαγγελέας ζήτησε τα βίντεο από τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου προβλήθηκαν εικόνες του ξυλοδαρμού και τα πρόσωπα των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται να κληθούν και να καταθέσουν μάρτυρες.

Δημοφιλή