Το λογισμικό που κάνει άνω κάτω τα ζευγάρια – Ένας «κοριός» στις υπηρεσίες των ζηλιάρηδων συντρόφων

Το λογισμικό που κάνει άνω κάτω τα ζευγάρια – Ένας «κοριός» στις υπηρεσίες των ζηλιάρηδων συντρόφων
Close up of mans hand using smartphone
Close up of mans hand using smartphone
Tetra Images via Getty Images

Ένα λογισμικό με την ονομασία «droidjack.net» λύνει τα χέρια των ζηλιάρηδων συντρόφων και κάνει άνω κάτω τα ζευγάρια.

Πρόκειται για ένα λογισμικό για τηλέφωνα με λειτουργικό Android, το οποίο πωλείται προς 210 δολάρια στο διαδίκτυο.

Αρχικά κατασκευάστηκε για την τοποθέτησή του στα κινητά τηλέφωνα ανήλικων παιδιών, προκειμένου οι γονείς να ελέγχουν τις απειλές που προέρχονται από την χρήση τους.

Πολύ γρήγορα ανακαλύφθηκε και έγινε επιδημία στην κατοχή των ζηλιάρηδων όλου του πλανήτη, που κατά χιλιάδες... δώριζαν κινητά τηλέφωνα στους ύποπτους αγαπημένους και αγαπημένες, εγκαθιστώντας εκ των προτέρων το λογισμικό-«κοριό».

Από την χρησιμοποίησή του αποκαλύφθηκαν πολυάριθμες ερωτικές απιστίες που οδήγησαν ζευγάρια στον χωρισμό. Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου λογισμικού «τρόμαξαν» τις διεθνείς διωκτικές αρχές, οι οποίες ενώ ήταν νόμιμο στην κατασκευή του, το χαρακτήρισαν malicious software (κακόβουλο λογισμικό) και εξέλιξαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη των εμπνευστών του. Στα τέλη Οκτωβρίου, στελέχη της Europol συνέλαβαν 10 άτομα σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Αμερική.

Τι μπορεί να κάνει το droidjack; Ο αγοραστής του συγκεκριμένου λογισμικού μπορεί να το εγκαταστήσει μία φορά στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη που θέλει να παγιδεύσει και απομακρυσμένα, μέσω υπολογιστή ή τάμπλετ, έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες του κατόχου.

Το λογισμικό δίνει την δυνατότητα στον «υποκλοπέα» να κάνει συνακροάσεις των επικοινωνιών του ατόμου, μέσω του ακουστικού και μικροφώνου του κινητού τηλεφώνου που παρακολουθεί, ενώ έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των εισερχομένων-εξερχομένων κλήσεων. Ο «ζηλιάρης-ζηλιάρα» έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα εισερχόμενα και απεσταλμένα sms του... υπόπτου, όπως και τα στοιχεία του ατόμου που στέλνει ή δέχεται αυτά τα μηνύματα, ακόμη και από την εφαρμογή WhatsApp.

Ο αγοραστής του λογισμικού έχει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στις επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου του ατόμου που ελέγχει, στο σημειωματάριο, στο ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο και στις επαφές και επικοινωνίες του μέσα από αυτό. Παράλληλα μπορεί να επέμβει στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και να γνωρίζει τις εφαρμογές που κατεβάζει και χρησιμοποιεί συχνότερα ο «παρακολουθούμενος».

Το λογισμικό αναδεικνύεται σε «υπερκοριό» στα χέρια των κατ’ ουσία ή κατά φαντασία απατημένων, αφού τους δίνει την επιπλέον δυνατότητα να στείλουν ερωτικά sms, τα οποία μπορεί να φαίνεται ότι στέλνουν άλλοι τηλεφωνικοί αριθμοί, που έχουν κρίνει ότι είναι οι «εραστές», προκειμένου να δουν αν θα... τσιμπήσουν οι σύντροφοί τους. Στα μεγαλύτερα προσόντα του λογισμικού είναι η δυνατότητα που έχουν οι «ζηλιάρηδες» να εντοπίζουν τη θέση του κατόχου του κινητού που παρακολουθούν και το άνοιγμα της κάμερά τους για να δουν αν τους έχουν πει... ψέματα.

Δημοφιλή