Στο εδώλιο του κατηγορουμένου Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»
Eurokinissi

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 28 κατηγορούμενοι, για τη γνωστή ως υπόθεση «Γοργοπόταμος», που αφορούσε την ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Αγγελική Σπυροπούλου, η σύντροφος του αδελφού του Γεράσιμου και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η σύντροφος του Γεράσιμου είχαν συλληφθεί, με την κατηγορία ότι, υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών Αθήνας για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι: Χριστόδουλος Ξηρός, Παναγιώτης Αργυρού, Γιώργος Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρήστος Τσάκαλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χαράλαμπος Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Με το ίδιο βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι, πρέπει να απαλλαγούν δύο εκ των κατηγορουμένων κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι, μετά από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, είχαν καταλήξει στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», σύμφωνα με το οποίο θα ανατίναζαν μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δημοφιλή