Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο - Σε αστυνομικό κλοιό υπηρεσίες και μνημεία

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Sooc

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. για την περιφρούρηση της καθιερωμένης πορείας από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι.

Συνολικά 7.000 άνδρες από διάφορες υπηρεσίες θα συμμετέχουν στα μέτρα τάξης στην Αθήνα, όπου από την Δευτέρα βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει –λόγω του χτυπήματος στο Παρίσι- διπλασιασμό των ανδρών που φυλάνε στόχους γαλλικού, αγγλικού και ιταλικού ενδιαφέροντος. Οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αστυνομικοί να κινηθούν στο δόγμα της «ήπιας διαχείρισης» τυχόν επεισοδίων. Ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί για τη διαφύλαξη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπως και για την επιτήρηση κυβερνητικών κτιρίων. Η μεγάλη πορεία θα ξεκινήσει στις 15.30, ενώ οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές από τις 9.30 μέχρι τη 13.00.

Μέτρα Τροχαίας

Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοινώθηκα από την ΕΛ.ΑΣ. «λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν με τη σταδιακή επέκταση των μέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων στις οδούς της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δημοφιλή