Καμμένος: Ο Ρουμπάτης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Πυρά Καμμένου κατά της ΕΥΠ για την υπόθεση Πανούση και την διάψευση διέλευσης τζιχαντιστών από την Ελλάδα
Sooc

Βολές στην διοίκηση της ΕΥΠ έριξε ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τις ικανότητες και το επίπεδο πληροφοριών των στελεχών της Υπηρεσίας, όμως άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ορισμένες υποθέσεις η διοίκηση. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Real News ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Ρουμπάτη για την υπόθεση καταγγελιών του Γιάννη Πανούση.

«Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και μιλάμε για τον κ. Πανούση - με τον διοικητή της ΕΥΠ», είπε.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος άσκησε οξεία κριτική στην ΕΥΠ για την επιλογή της να αποστείλει έγγραφο στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία».

«Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα "τόξο" σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ελλάδα σε στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από την Γαλλία.

«Η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξαγάγει συνομιλίες και να οργανώσει μία διεθνή συμμαχία», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως η Ελλάδα ίσως διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία μιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την ΕΕ για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας το Ισλαμικό Κράτος «ασύμμετρη απειλή».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή