Συνελήφθη στο Λονδίνο 60χρονος Βρετανός που ζητούσε online «ζωντανούς» βιασμούς βρεφών και παιδιών

Συνελήφθη στο Λονδίνο 60χρονος Βρετανός που ζητούσε online «ζωντανούς» βιασμούς βρεφών και παιδιών
Always online
Always online
Lasse Kristensen via Getty Images

Άγγλοι αστυνομικοί συνέλαβαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου 60χρονο Βρετανό ο οποίος είχε κατηγορηθεί στα τέλη Οκτωβρίου από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για 284 παραγγελίες θέασης live βιασμών παιδιών, κυρίως βρεφών λίγων μηνών έως παιδιών 7 ετών.

Ο 60χρονος, ξενοδόχος στο επάγγελμα, βρισκόταν στην Ελλάδα ως διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας εισαγωγών-εξαγωγών και πλήρωνε αδρά. Ανάλογα με την ηλικία του θύματος και τις στάσεις που επιθυμούσε να δει ζωντανά πλήρωνε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.500 έως 10.000 ευρώ. Είχε κανονίσει με διεστραμμένο προαγωγό, να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες, προκειμένου να «πρωταγωνιστήσει» ο ίδιος στους βιασμούς παιδιών όσο το δυνατόν μικρότερης ηλικίας.Οι παραγγελίες γίνονταν εν είδει «βιντεοκλαμπ» σε έναν 26χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος τις υλοποιούσε άμεσα.

Η έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ξεκινήσει μετά από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση. Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη εταιρεία που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου διαπιστώθηκε πως είχε φύγει και είχε επιστρέψει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου διατηρεί ξενοδοχείο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατηγορούμενο, κάτι που έκαναν την περασμένη Τετάρτη, ενώ κλιμάκιο Βρετανών αξιωματικών ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στην εταιρεία που εργαζόταν αναζητώντας πληροφορίες για το παρελθόν του.

Δημοφιλή