Πανικός από κατάσταση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας

Πανικός από κατάσταση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Πανικό προκάλεσε εκ νέου στις γαλλικές αρχές ομηρία στην πόλη Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία, μια περιοχή κοντά στο Βέλγιο. Με έκτακτα δελτία τους το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το BBC και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση, ενώ ακόμη είναι νωπή η μνήμη από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες από σφαίρες. Τελικά η κατάσταση ομηρίας έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) ενώ αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters δήλωσαν ότι οι όμηροι είναι ασφαλείς.

Τα περισσότερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλέστηκαν πηγές της αστυνομίας, μετέδιδαν πως η υπόθεση ομηρίας δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και τις επιθέσεις τη τζιχαντιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, αλλά επρόκειτο για ένοπλη ληστεία.

«Προφανώς δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά για μια ένοπλη ληστεία», είπε μια αστυνομική πηγή.

«Ένας ή περισσότεροι άνδρες ταμπουρώθηκαν απόψε κρατώντας ομήρους σε μια κατοικία στο Ρουμπέ», μετέδωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για διάρρηξη και η δημοτική αρχή για μια ένοπλη ληστεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ή οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε μια οικία στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη και όπου διαμένει ένα ζευγάρι.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί ενόσω ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση των ομήρων.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως οι όμηροι ήταν ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του.

Δημοφιλή