LIVE: Θρίλερ με την τύχη των πιλότων του ρωσικού αεροσκάφους που κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά

LIVE: Θρίλερ με την τύχη των πιλότων του ρωσικού αεροσκάφους που κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά
Twitter

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, ενώ αγωνία επικρατεί για τους Ρώσους πιλότους καθώς νωρίτερα τουρκμένοι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι τους εκτέλεσαν. Ωστόσο αργότερα κυβερνητικός αξιωματούχος της Τουρκίας είπε πως η κυβέρνησή του πιστεύει ότι οι δύο χειριστές του ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο κατερρίφθη είναι ακόμη ζωντανοί και εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους από τους Σύρους αντάρτες που τους κρατούν.

Εν τω μεταξύ η Χουριέτ αναφέρει ότι και οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και σύμφωνα με πηγές ασφαλείας κρατούνται από αντάρτες στην περιοχή.

O Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στις πρώτες του δηλώσεις μετά το θερμό επεισόδιο με την κατάρριψη ρωσικού Su-24.

Έκανε λόγο για πισώπλατη μαχαιριά και προειδοποίησε ότι το εν λόγω περιστατικό θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημειώνεται λόγω αυτών των εξελίξεων πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) «κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης

Δημοφιλή