Οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της οικίας του Γερμανού πρέσβη

Οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της οικίας του Γερμανού πρέσβη

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι πέταξαν φέϊγβολάν και ανάρτησαν πανό υπέρ των προσφύγων. Ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία το σπίτι επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως δεν κατοικείται.

Ο Γερμανός πρέσβης, έπειτα από την επίθεση με καλάσνικοφ που έγινε στο συγκεκριμένο σπίτι τον Δεκέμβριο του 2013 δεν μένει πλέον εκεί.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός πρέσβης, εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι , σε άλλη περιοχή. Όμως επειδή η κατοικία ανήκει στην Γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο της κατοικίας και απασχόλησαν τον αστυνομικό, ο οποίος τους είπε ότι απαγορεύεται να πλησιάσουν, ενώ την ίδια στιγμή μια δεύτερη ομάδα σκαρφάλωσε από άλλο σημείο στον ψηλό φράχτη, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα για τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα κρέμασαν στον φράχτη ένα πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ανοίξτε τα σύνορα», το οποίο εγκατέλειψαν εκεί όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ίδιοι τράβηξαν και βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες, εγκατέλειψαν στο σημείο το πανό, όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία και απομακρύνθηκαν.

Η ΕΛ.ΑΣ., προσήγαγε επτά υπόπτους.

Δημοφιλή