Εκδίκηση ζητά ο Ρώσος πιλότος που σώθηκε: "Ανυπομονώ να επιστρέψω. Έχω ένα χρέος προς τον διοικητή μου"

Εκδίκηση ζητά ο Ρώσος πιλότος που σώθηκε: "Ανυπομονώ να επιστρέψω. Έχω ένα χρέος προς τον διοικητή μου"

Σε ήρωα της Ρωσίας έχει αναδειχθεί ο πιλότος του μαχητικού SU-24,Konstantin Murakhtin του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τους Τούρκους στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο 39χρονος κατάφερε να σωθεί χωρίς να τραυματιστεί θανάσιμα ενώ ο κυβερνήτης του Su-24 Sergey Rumyantsev σκοτώθηκε.

Στην πρώτη του συνέντευξη διαψεύσει όσα υποστηρίζει το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο που ισχυρίζεται ότι το μαχητικό δέχθηκε πολλές προειδοποιήσεις πριν καταρριφθεί.

"Ποτέ δεν μας προειδοποίησαν. Δεν είχαμε απολύτωςκαμία επικοινωνία.Οι Τούρκοι δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Πετούσαμε στα 6,000 μέτρα. Ο καιρός ήταν καλός. Η πτήση μέχρι και την στιγμή που δεχθήκαμε τον πύραυλο ήταν υπό έλεγχο. Μπορούσα να δω καθαρά το χάρτη και που βρίσκονταν τα σύνορα. Δεν υπήρξε καμία απειλή για να εισέλθουμε στην Τουρκία. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν απλά να πετάξουν παράλληλα με εμάς αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Απλά μας χτύπησαν στην ουρά του αεροσκάφους μας εντελώς ξαφνικά.Δεν το είδαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αντι-πυραυλική μανούβρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο 39χρονος.

Ο Murakhtin, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είχαν μπει σε τουρκικό εναέριο χώρο. Γνωρίζαμε την περιοχή "όπως την παλάμη μας".

Οι δηλώσεις έγιναν από την τη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. Εκεί ο βραβευμένος πιλότος ορκίζεται ότι θα συνεχίσει τις αποστολές του στη Συρία και ότι θα πάει να πάρει "εκδίκηση" για το θάνατο του διοικητή του.

"Ανυπομονώ να επιστρέψω. Έχω ένα χρέος προς τον διοικητή μου", είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: rt.com

Δημοφιλή