Το χωριό που το βαραίνει το όνομα των τζιχαντιστών

Το χωριό που το βαραίνει το όνομα των τζιχαντιστών
Youtube

Πολύ μακρυά από τον πόλεμο της Συρίας και τους τζιχαντιστές του ISIS (Ισλαμικό Κράτος), σ' ένα χωριό της Αυστραλίας οι 6.000 κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. Το ερώτημα που ετέθη ήταν εάν πρέπει να αλλάξουν το όνομα του χωριού τους καθώς αυτό ονομάζεται ISIS που παραπέμπει στη διεθνή πλέον δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το χωριό, που κατοικείται κυρίως από φιλήσυχους αγρότες, ιδρύθηκε το 1887 και βρίσκεται στην πολιτεία Queensland. Έχει πάρει το όνομά του από τον ποταμό Isis που βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Επίσης το ποτάμι το «βάπτισαν» έτσι οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι σε ανάμνηση του ποταμού Isis που βρίσκεται στο Oxfordshire στην Αγγλία.

«Από τη στιγμή που θα ενδώσεις και θα αρχίζεις να αλλάζει τον τρόπο ζωής σου εξαιτίας των τρομοκρατικών ενεργειών, τότε αυτό σημαίνει πως οι τρομοκράτες κέρδισαν το παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος τους» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ο πρώην δήμαρχος Bill Trevor όπως μεταδίδει το Russian Today.

Ωστόσο όταν η τοπική ομάδα Ράγκμπι «Isis Devils» ( Οι Διάβολοι του Isis) κατάφερε το 2014 να φτάσει στα τελικά η ομοσπονδία του συγκεκριμένου αθλήματος προσπάθησε να πείσει την ομάδα και την κοινότητα να αλλάξουν το όνομα τους για να αποφευχθεί η όποια σύγχυση.

«Εμείς τους είπαμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, διότι θα είναι σαν να απαρνιώμαστε την κληρονομιά μας» λέει ο Bill Trevor και εξηγεί πως κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου πολλοί από τη κοινότητα πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους.

Ομόφωνα όλοι κάτοικοι δηλώνουν περήφανοι και ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται για το όνομα του χωριού τους. Μάλιστα η ονομασία του χωριού δεσπόζει στα περισσότερα καταστήματα, στα δημόσια κτήρια, στα σχολεία.

Επίσης οι κάτοικοι έφτιαξαν και ένα βίντεο σε μια προσπάθεια να απεικονίσουν τον ιδανικό και ήρεμο τρόπο ζωής τους.

Ωστόσο ο Bill Trevor λέει: «Όμως εάν πάω κάποια στιγμή στη Μέση Ανατολή δεν θα πως είμαι από το Isis.

Δημοφιλή