Δικογραφία σε βάρος 32χρονου που ανέβαζε στο Ίντερνετ γυμνές φωτογραφίες της πρώην του

Δικογραφία σε βάρος 32χρονου που ανέβαζε στο Ίντερνετ γυμνές φωτογραφίες της πρώην του
Ãcaro Drasan/Flickr

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 32χρονου για παράβαση των διατάξεων για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» σχηματίστηκε μετά από καταγγελία 32χρονης, πρώην ερωτικής συντρόφου του, περί κοινοποίησης αισθησιακών φωτογραφιών της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία της 32χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προέβη χωρίς τη συναίνεσή της, σε κοινοποίηση αισθησιακών φωτογραφιών της, μέσω προσωπικών μηνυμάτων σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα.

Στη καταγγελία της η 32χρονη επεσήμανε ότι, τις επίμαχες φωτογραφίες κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει να προβεί στην οριστική διαγραφή τους.

Μετά από επικοινωνία με την ιστοσελίδα και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου δράστη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης.

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της Πέμπτης, στο σπίτι του 32χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και προσδιοριστεί επακριβώς ο βαθμός εμπλοκής του ανωτέρω στην καταγγελλόμενη πράξη.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή