Η μαφία της Νέας Μάκρης: Τα αναβολικά, τα γυμναστήρια, οι ληστείες και ο ξυλοδαρμός σε νοσοκομείο

Η μαφία της Νέας Μάκρης: Τα αναβολικά, τα γυμναστήρια, οι ληστείες και ο ξυλοδαρμός σε νοσοκομείο
Sooc

Οι γυμνασμένοι ληστές που είχαν γίνει ο φόβος των καταστηματαρχών στη Νέα Μάκρη και στην Παλλήνη συνελήφθησαν από την Αστυνομία για σωρεία επιθέσεων.

Πρόκειται για εφτά νεαρά άτομα με παρουσιαστικό μπράβων. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σύχναζαν σε γυμναστήρια, έπαιρναν αναβολικά και είχαν αναπτύξει σχέσεις με το χώρο της νύχτας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν πάρει δεκάδες καταθέσεις από θύματά τους και συνήθιζαν να τους αποκαλούν «φουσκωτούς».

Οι έξι Έλληνες, ηλικίας 22, 23, 23, 25, 27 και 33 ετών, μαζί με έναν 25χρονο Αλβανό διέπραξαν έξι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Νέα Μάκρη, μία ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και μία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην ίδια περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμορία βρίσκεται, επίσης, πίσω από τις κλοπές πέντε μοτοσικλετών από Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη.

Είχαν, μάλιστα, προμηθευτεί ειδικές συσκευές παραβίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ώστε να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των οχημάτων που έκλεβαν.

Τα κλεμμένα οχήματα άλλοτε τα πουλούσαν (ολόκληρα ή σε ανταλλακτικά) και άλλοτε τα χρησιμοποιούσαν για ληστείες.

Μετά από έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, δύο αεροβόλα πιστόλια, ένα μαχαίρι και ένα σπαθί, 37 φυσίγγια, οχτώ πινακίδες κυκλοφορίας, όπως και ποσότητες κάνναβης και αναβολικών ουσιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι «φουσκωτοί» ληστές μπορεί να σχετίζονται με προστασίες νυχτερινών μαγαζιών σε Παλλήνη και Νέα Μάκρη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλλεχθεί τα ανάλογα στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται ο ξυλοδαρμός ατόμου μέσα σε νοσοκομείο με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά αν κάποιο από τα μέλη της συμμορίας συμμετείχε στο περιστατικό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αθλητικής νομοθεσίας.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Δημοφιλή