Leon Logothetis: Ο χρηματιστής που τα παράτησε όλα για να ζήσει μία ζωή «στον δρόμο»

Leon Logothetis: Ο χρηματιστής που τα παράτησε όλα για να ζήσει μία ζωή «στον δρόμο»

O ελληνικής καταγωγής Leon Logothetis είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει την περιπέτεια, ένας ομιλητής που εμπνέει και παρακινεί το κοινό του, ένας φιλάνθρωπος. Ωστόσο, δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε ήταν χρηματιστής στο Λονδίνο, αλλά από τη ζωή του έλειπε η έμπνευση και υπέφερε από κατάθλιψη. Αποφάσισε λοιπόν να τα αφήσει όλα πίσω του για μία ζωή «στον δρόμο». Εμπνεύστηκε αυτή τη ριζική αλλαγή ζωής από την ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας».

Παρουσιάζει την τηλεοπτική σειρά «Amazing Adventures Of A Nobody», η οποία προβάλλεται παγκοσμίως από το National Geographic International. Μέσα σε τρεις σεζόν, o Leon έχει επισκεφθεί την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη μόνο με 5 δολλάρια, 5 λίρες και 5 ευρώ την ημέρα, αντίστοιχα. Η σειρά έχει γίνει και βιβλίο, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε και το The Kindness Diaries.

Με δικά του λόγια

Πώς άλλαξε τη ζωή του

«Είδα την ταινία Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας για τον Che Guevara που ταξίδεψε τη Λατινική Αμερική στηριζόμενος στην καλοσύνη των ανθρώπων και αποφάσισα να παραιτηθώ απ' τη δουλειά μου και να αρχίσω να ταξιδεύω. Είχα ένα φίλο που εργαζόταν στην τηλεόραση και του είπα: "θέλω να κάνω κάτι με την ιδέα ότι ταξιδεύω βασιζόμενος στην καλοσύνη των άλλων”. Μορφοποιήσαμε την εκπομπή, τη γυρίσαμε και σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί σπάνια γυρνάς κάτι κι έπειτα μία απ' τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής λέει "θα το αγοράσουμε”, αλλά αυτό συνέβη: τοNational Geographic αγόρασε την εκπομπή. Σκέφτηκα: "υπέροχα, θα μετακομίσω στο Los Angeles και τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους, λόγω μίας εκπομπής”, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι κι έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα».

Τα νέα σχέδια

«Δουλεύω μία καινούρια εκπομπή με τίτλο Ημερολόγια Καλοσύνης όπου ταξιδεύω πάνω σε μία κίτρινη μοτοσυκλέτα με βαγονάκι στο πλάι στηριζόμενος στην καλοσύνη, αλλά κι επιστρέφοντας καλοσύνη. Παράδειγμα μια τέτοιας προσφοράς ήταν σε έναν άστεγο που έμενε στο Pittsburgh. Με φιλοξένησε, με προστάτεψε, με τάισε, μου έδωσε ρούχα και την επόμενη μέρα μπόρεσα να του προσφέρω στέγη και εκπαίδευση, ήθελε πάντα να σπουδάσει μαγειρική. Ήταν ένας άνθρωπος που υλικά δεν είχε τίποτα, όμως ήταν πλούσιος στην καρδιά του. Η δυνατότητα να βιώσεις κάτι τέτοιο, να γίνεις μέρος του, να σε μεταμορφώσει, είναι πολύ σημαντική για μένα».

Ο στόχος

«Τα πρότυπα και οι επιρροές μου προέρχονται από βιβλία και ταινίες και με κινητοποιεί η επιθυμία να ζήσω έντονα. Δε θέλω στα 90 μου, κοιτώντας πίσω, να σκεφτώ "δεν προσέφερα τον εαυτό μου στους άλλους". Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βιώσω μία πλήρη ζωή».