Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας ετοιμάζονται να πάρουν στα χέρια τους τρία εργοστάσια

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας ετοιμάζονται να πάρουν στα χέρια τους τρία εργοστάσια
HuffPost Greece

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η συνέντευξη Τύπου των πρώην εργαζομένων-απολυμένων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» με αντικείμενο την παρουσίαση του σχεδίου επαναλειτουργίας τριών εργοστασίων της επιχείρησης στους νομούς Ημαθίας και Ροδόπης και πιο συγκεκριμένα στην Νάουσα και την Κομοτηνή.

Στην σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης, ο οποίος δήλωσε ότι η επαναλειτουργία της «ΕΝ.ΚΛΩ.» αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα μεσολαβήσει ούτως ώστε να διακοπεί επί της παρούσης η διαδικασία των πλειστηριασμών εξοπλισμού των εργοστασίων, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία με επιστολή της υποσχέθηκε ότι «με κυβερνητική παρέμβαση θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί» και ότι «η κυβέρνηση στηρίζει την επανεκκίνηση των εργοστασίων σε Νάουσα και Κομοτηνή».

Την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των πρώην εργαζομένων της «ΕΝ.ΚΛΩ.» εξέφρασε εν τω μεταξύ η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε επιστολή της την αξία του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου για το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας. Επεσήμανε μάλιστα ότι θα αναλάβει όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες που προβλέπονται, ώστε το σχέδιο αυτό να τύχει ευρύτερης στήριξης από ευρωπαϊκούς θεσμούς και κινήματα.

Μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στην προσπάθεια των πρώην εργαζομένων της «ΕΝ.ΚΛΩ» εξέφρασε τόσο ο πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Γιάννης Τόλιος, όσο και ο καθηγητής της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πρώην βουλευτής Ημαθίας, κ. Κώστας Λαπαβίτσας. Ο κ. Τόλιος αναφέρθηκε διεξοδικά στους συμβολισμούς τους οποίους το επιχειρησιακό σχέδιο των εργαζομένων αναδεικνύει, ενώ υπενθύμισε ότι το εν λόγω σχέδιο εξαρχής, επί των ημερών του, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζει, εξασφάλισε την πλήρη στήριξη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας. Ο κ. Λαπαβίτσας από την πλευρά του εστίασε την προσοχή όλων στις καινοτομίες που το σχέδιο των εργαζομένων παρουσιάζει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά «στην τεχνική του επάρκεια».

Ωστόσο, όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, κα Μάρθα Στογιαντζάκη και κ. Σάκης Παπαντωνίου, καθώς και ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γιάννης Μουσουλίδης, οι προθέσεις της κυβέρνησης και οι εξαγγελίες όλων των αρμόδιων φορέων οφείλουν άμεσα να περάσουν στο στάδιο της υλοποίηση. Στην κατεύθυνση αυτή, ο αγώνας των απολυμένων της «ΕΝ.ΚΛΩ.» συνεχίζεται και μάλιστα εφεξής με νέα δυναμική, με σκοπό την εφαρμογή του προτεινόμενου επιχειρησιακού σχεδίου και την αναβίωση της «ΕΝ.ΚΛΩ.».

Δημοφιλή