Σκληρή κριτική Μεϊμαράκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Από το "δεν πληρώνω" που ήσασταν καταλήξατε στο πληρώστε πιο πολλά»

Σκληρή κριτική Μεϊμαράκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Από το "δεν πληρώνω" που ήσασταν καταλήξατε στο πληρώστε πιο πολλά»
Sooc

Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από λεηλασία, φόρους και περικοπές, ενώ ξεκαθάρισε ότι «συναίνεση με κουτοπονηριές και ύβρεις δεν γίνεται, ούτε υποκλέπτεται».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για προϋπολογισμό με τον οποίο καταρρέουν «τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του απάτη», και εκτίμησε ότι «δεν βγαίνει γιατί δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία ούτε ο ελληνικός λαός».

«Φόροι και περικοπές που πλήττουν τους ασθενέστερους», είπε ο κ. Μειμαράκης, «είναι τα δύο χαρακτηριστικά του δήθεν αριστερού προϋπολογισμού», και τόνισε ότι μόνο από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις περικόπτονται περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.

«Από το δεν πληρώνω που ήσασταν, καταλήξατε στο πληρώστε πιο πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε, έγινε νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά. Είναι ένας προϋπολογισμός ντοκουμέντο, που καταρρίπτει την απάτη ετών του κ. Τσίπρα και αποκαλύπτει την πολιτική που έκρυβε, ενώ αποδεικνύει ότι γίνατε πιο τροϊκανοί από τους τροϊκανούς, ότι είχατε κρυφές ουρές το μνημόνιο σας», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Στήνετε τα πιο κυνικά αντικοινωνικά σας σχέδια, και αφού διαπιστώσατε ότι δεν σας βγαίνουν, ψάχνετε συνενόχους. Και ενώ προκαλείτε, βρίσκετε το θράσος να ζητάτε βοήθεια από την αντιπολίτευση γιατί δεν θα τα καταφέρετε».

Και ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε: «Άλλο εθνική συνεννόηση, την οποία εμείς ζητούμε πάντα, και άλλο συναίνεση ή στήριξη ή οικουμενική. Συναίνεση όμως με κουτοπονηριές, τα θέλω όλα δικά μου, με ύβρεις, δεν γίνεται και δεν υποκλέπτεται. Η συναίνεση θέλει αρχές και ήθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει αυτά. Αποκλείεται να συναινέσουμε σε πολιτικές που δεν πιστεύουμε και προσωπικά δεν ψηφίζω κανένα νέο φορολογικό μέτρο και περικοπές».

Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το έγκλημα με τα 40 δισ. σε βάρος των μικρομετόχων και του δημοσίου, και δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται και θα σας βαραίνει».

«Το κόστος της διακυβέρνησης σας είναι δυσβάσταχτο. Πυροβολήσατε τα πόδια της χώρας. Αυτός είναι ένας προϋπολογισμός φόρων και περικοπών που δεν τον αντέχει η πραγματική οικονομία, ούτε τα λαϊκά στρώματα. Είναι ένας προϋπολογισμός λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος που αποκαλύπτει την προεκλογική απάτη της ανάλγητης αριστεράς, και εμείς, δεν τον ψηφίζουμε», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή