«Τι γνώμη έχετε για τον Χίτλερ;» «Δεν ντρέπεστε»: Σκληρές αντιπαραθέσεις Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Τι γνώμη έχετε για τον Χίτλερ;» «Δεν ντρέπεστε»: Σκληρές αντιπαραθέσεις Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Σκληρές αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτη, που επεσήμανε γιά πολλοστή φορά τα στενά χρονικά περιθώρια της διαδικασίας, καθώς τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λήγει το ανώτατο όριο κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

«Δεν είμαστε ακόμα ούτε στον δέκατο πέμπτο μάρτυρα. Έτσι όπως κάνετε θα πάμε δυο χρόνια. Είναι αδιάφορες στο δικαστήριο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ σας, τις κάνετε μόνο και μόνο για να ακούγονται κάτω... Τι διάλογοι είναι αυτοί μεταξύ σας; Πού βρισκόσαστε;» αντέδρασε η πρόεδρος.

Στο μεταξύ συνεχίζει από το πρωί την κατάθεσή της η αυτόπτης Παναγιώτα Καραγιαννίδου, η οποία χαρακτήρισε ως «τάγμα εφόδου» την ομάδα που επιτέθηκε εκείνο το βράδυ στον Παύλο Φύσσα.

Οι αντεγκλήσεις των συνηγόρων στη διάρκεια της κατάθεση της μάρτυρα προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση της προέδρου: «Επιτέλους, δεν είναι συμπεριφορά αυτή, μεταξύ συναδέλφων» είπε η κ. Λεπενιώτη απευθυνόμενη και στις δυο πλευρές.

Ωστόσο οι συνήγοροι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν:

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Πού εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χρυσή Αυγή;

Συνήγορος Υπεράσπισης: Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε ;

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας τι ήταν τα Ες-Ες ;

Υπεράσπιση: Τι σχέση έχει αυτό;

Πολιτική Αγωγή: Όλα αυτά αναφέρονται στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε κυρία μάρτυρα για τον Χίτλερ;

Πολιτική Αγωγή: Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν είμαστε πιστοί στρατιώτες του Αδόλφου Χίτλερ που παραπέμπει αυτό;

Μάρτυρας: Ότι είναι ναζί ....

Υπεράσπιση: Δεν ντρέπεστε....

Πρόεδρος: Είστε δικηγόροι, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε «δεν ντρέπεστε», δεν είναι συμπεριφορά αυτή ,σε άλλες δίκες ήσαστε στα ίδια έδρανα...

Υπεράσπιση: Όχι με αυτό τον τρόπο

Πολιτική Αγωγή: Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα

Πρόεδρος: Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κάποιοι κ. Πρόεδρε, επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια, με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ..

Η ένταση συνεχίστηκε, όταν συνήγορος υπεράσπισης έκανε ειρωνικά σχόλια γιά την αυτόπτη μάρτυρα, υπονοώντας ότι, «τη δασκαλεύουν» από την πολιτική αγωγή.

Στην κατάθεση της η κ. Καραγιαννίδου επανέλαβε ότι, όταν ήρθε στο σημείο της επίθεσης ο Ρουπακιάς, οι υπόλοιποι δεν έφυγαν αλλά έκαναν γύρω του κλοιό.

Υπεράσπιση: Πριν έρθει ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητο γινόταν συμπλοκή και με πόσα άτομα;

Μάρτυρας: Είχαν ήδη γίνει δύο επιθέσεις...

Υπεράσπιση: Ο Παύλος είχε εμπλακεί; Είχε χτυπήσει κάποιους;

Μάρτυρας: Τον είχαν χτυπήσει και προσπαθούσε να ξεφύγει, να αμυνθεί ....

Υπεράσπιση: Περιγράψτε τον, αμφισβητούμε την παρουσία σας εκεί ....

Μάρτυρας: Τον θεωρώ ψηλό, σκούρο μαλλί...

Υπεράσπιση: Κάτι άλλο διακριτικό;

Μάρτυρας: Φορούσε βερμούδα κι από πάνω μαύρο μπλουζάκι...

Aίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην κυριολεξία, με τη... μεζούρα προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία της αυτόπτη μάρτυρα Καραγιαννίδου οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς της υπέβαλαν

σειρά σχετικά με την απόσταση, που μεσολαβεί από το παγκάκι που καθόταν το μοιραίο βράδυ, μέχρι το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Γ. Καζατζόγλου απομακρύνθηκε από την έδρα και άρχισε να μετρά με τη μεζούρα 15 μέτρα, μέχρι το χώρο του ακροατηρίου, ενώ η συμπεριφορά του προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, που είπε αυστηρά: “Μην νομίζετε ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις”.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από το ακροατήριο, καθώς από την πλευρά της οικογένειας Φύσσα κάποιος φώναξε:

“Προκαλούν, κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω. Αυτό είναι κωμωδία...”.

H ένταση συνεχίστηκε, ενώ η πρόεδρος επέρριψε και πάλι ευθύνες στους συνηγόρους.

Νωρίτερα, ο ίδιος συνήγορος είχε ζητήσει να διενεργηθεί αυτοψία στο χώρο της δολοφονίας, ώστε να μετρηθεί η απόσταση.

Παράλληλα από την πλευρά της υπεράσπισης υποβλήθηκε αίτημα, για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της φοιτήτριας Καραγιαννίδου με τους αστυνομικούς, που συνέλαβαν το Γ. Ρουπακιά.

Η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη, μέσα σε πολεμικό κλίμα, με αφορμή σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης, που αναφέρθηκαν στο Facebook, όπου η της μάρτυρας φέρεται να είναι διαδυκτιακή φίλη με άλλο βασικό μάρτυρα στην υπόθεση και φίλο του Παύλου Φύσσα, το Δημήτρη Μελαχρινόπουλο.

Δημοφιλή