Eπιχείρηση της αστυνομίας για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Eπιχείρηση της αστυνομίας για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη
Eurokinissi

Ξεκίνησε, λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Δεκατέσσερα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έχουν ξεκινήσει με προορισμό την Αθήνα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων -με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό- και δημοσιογράφους, τους οποίους η αστυνομία έχει σταματήσει σε απόσταση περίπου 3 χλμ από την περιοχή. Από τους μετανάστες, περίπου 1.500 θα μεταφερθούν στην Αθήνα, στο στάδιο του Tae Kwon Do.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε την επιχείρηση για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν επεισόδια τόνισε στον ΣΚΑΪ η γγ. του υπουργείου Μεταφορών Πέτη Πέρκα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης.

«Αν είχαμε ανοίξει νωρίτερα τη σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να υπήρχαν επεισόδια τα οποία θα υπερκάλυπταν το καλό που θα γινόταν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή είχε αποκοπεί εδώ και τρεις εβδομάδες (από τις 18 Νοεμβρίου), κάτι που φέρεται να προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάση Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος επισήμως επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

«Καταβάλαμε ιδιαίτερες προσπάθειες για να μην υπάρξει βία στην Ειδομένη, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, και υπήρξε καλός συντονισμός με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και καλή συνεργασία με τους νόμιμους μεταφορείς...» σχολίασε η γγ. του υπουργείου Μεταφορών.

«Έπρεπε να ανοίξει οπωσδήποτε η γραμμή, ήταν εθνικό θέμα μπορώ να πω, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει χωρίς βιαιότητες» τόνισε η Πέτη Πέρκα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή