Θρίλερ στην Αθήνα: Ψάχνουν σχέσεις του Αμερικανού προμηθευτή της Χεζμπολάχ και με τον ISIS

Θρίλερ στην Αθήνα: Ψάχνουν σχέσεις του Αμερικανού προμηθευτή της Χεζμπολάχ και με τον ISIS
eurokinissi

Σχέσεις του 49χρονου Αμερικανού μεγαλέμπορου παράνομων όπλων με τον ISIS αναζητούν ελληνικές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη προχθές σε ξενοδοχείο στον Ασπρόπυργο και θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές παράνομων όπλων στον κόσμο. Μεταξύ άλλων, φέρεται ως ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Χεζμπολάχ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν την πληροφορία ότι ο 49χρονος θα βρεθεί στην Αθήνα και θα έχει ραντεβού με άγνωστα άτομα για αγοραπωλησία όπλων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αμερικανός έμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Οι αστυνομικοί τον είχαν θέση υπό παρακολούθηση και τον

συνέλαβαν έξω από αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου δεν βρέθηκε οπλισμός ή κάποιο άλλο στοιχείο.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι ερευνάται το κατά πόσο είχε απλώσει τα δίχτυα του και σε

ομάδες του ISIS.

Διαπιστώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, προκειμένου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να έχει συναντήσεις με άτομα που ενδεχομένως σχετίζονταν με «συμφωνίες» αγοραπωλησιών οπλισμού (μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, διόπτρες, φυσίγγια) και να κανονίσει τις λεπτομέρειες μεταφοράς τους.

Ο 49χρονος εμφανίζεται ως ο διαμεσολαβητής μεγάλων παραγγελιών παράνομου σύγχρονου οπλισμού με αποδέκτες ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, με τις μεταφορές να γίνονται ακτοπλοϊκώς μέσω Ουκρανίας, Αιγύπτου και Λιβύης.

Σχετικά πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψής του για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψή του στη χώρα μας, και στη συνέχεια την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Την υπόθεση σύλληψης ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι αξιοποιώντας τις πληροφορίες των αμερικανικών αρχών εντόπισαν τον 49χρονο, όταν ήρθε στη χώρα μας πριν από τρεις ημέρες από την Αίγυπτο όπου ζει μόνιμα.

Χθες, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. εστάλη για εξονυχιστικό έλεγχο ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής που βρέθηκε στο ξενοδοχείο του.

Δημοφιλή