Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ εξέδωσε το Μαρόκο

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ εξέδωσε το Μαρόκο
Youtube. Rt

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός εκ των δραστών των επιθέσεων στο Παρίσι, εξέδωσαν οι αρχές του Μαρόκου.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο 26χρονος Βέλγος που συμμετείχε στην οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα, ο οποίος, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην ανατιναχθεί, όπως οι υπόλοιποι δράστες. Σύμφωνα με τις έως τώρα γνωστές πληροφορίες, ο ίδιος κινούνταν στην περιοχή του Παρισιού έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Νοεμβρίου, όταν φιλικά του πρόσωπα από τις Βρυξέλλες τον βοήθησαν να διαφύγει στο Βέλγιο.

Τα ίχνη του είχαν εντοπιστεί στη βελγική πρωτεύουσα, με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν στις 14 Νοεμβρίου και να τον αφήνουν ελεύθερο λίγες ώρες μετά, καθώς δεν είχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Την ίδια ημέρα, οι αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις είχε νοικιαστεί στο όνομα του Αμπντεσλάμ.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, με την πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ο δράστης φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Λίγες ημέρες αργότερα, ένα γιλέκο με εκρηκτικά βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στο Παρίσι, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ανήκει στον 26χρονο καταζητούμενο.

Σύμφωνα με το Reuters, το ενδιαφέρον των αρχών στρέφεται στο Μαρόκο, από όπου προέρχεται ο Αμπντεσλάμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δράστης απειλείται και από ομάδες ακραίων ισλαμιστών, καθώς ο ίδιος δεν έφερε σε πέρας την αποστολή του.

Δημοφιλή