Πρόβες προβλημάτων για τις γαλάζιες εκλογές. Αντιμέτωπη με τα ... έξυπνα συστήματα η ΝΔ

Πρόβες προβλημάτων για τις γαλάζιες εκλογές. Αντιμέτωπη με τα ... έξυπνα συστήματα η ΝΔ
sooc

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κάνουν πρόβες εκλογών στη ΝΔ προκείμενου την ερχόμενη Κυριακή - σε Ελλάδα και εξωτερικό - όλα να είναι όλα έτοιμα και να μην επαναληφθεί το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Ωστόσο στην γενική πρόβα που προηγήθηκε, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece δεν συμπεριελάμβανε το σύνολο της Επικράτειας άλλα μόνο το λεκανοπέδιο Αττικής, διαπιστώθηκαν μια σειρά προβλημάτων τα οποία η ηγεσία του κόμματος καλείται να έχει λύσει μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

Και αυτό για τι στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί το λογισμικό της Vodafone να έκανε το “καθήκον” του και να κάλυψε λειτουργικά τις ανάγκες της όλης διαδικασίες, ωστόσο όταν χρειάστηκε να μπει ανθρώπινο χέρι υπήρξαν εμπλοκές και ...ασυνεννοησίες.

Σύμφωνα άλλωστε με τη συμφωνία που έχει υπογράφει με την εταιρία και τη ΝΔ, η μοναδική υποχρέωση της Vodafone είναι να παράσχει την τεχνογνωσία και μόνο, ενώ το κόμμα αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τα ταμπλετ και τα περίπου 1.500 άτομα που χρειάζονται για να “τρέξουν” τις εκλογές.

Εκεί ακριβώς τα προβλήματα ήταν πολλά αφοί από τη στιγμή που τα ταμπλετ συνδέθηκαν με τον κεντρικό server της εταιρίας, οι εθελοντές-χειριστές πιάστηκαν “αδιάβαστοι” μην γνωρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα βασικά, μπλοκάροντας προς στιγμή την διαδικασία.

Ήδη από σήμερα, Δευτέρα τα φροντιστήρια ξεκίνησαν από το πρωί και θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με αλλεπάλληλες πρόβες ώστε αν είναι δυνατόν να εκμηδενιστεί ένα νέο φιάσκο...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η δεύτερη εταιρία που είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις γαλάζιες εκλογές και είδε την προσφορά της - σχεδόν με το μίσος κόστος - να μην λαμβάνεται καν υπόψιν, προχωρά κανονικά την διαδικασία της αγωγής και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Η εταιρία “Έξυπνα Συστήματα” αν και δεν επιθυμεί την ακύρωση της διεξαγωγής των γαλάζιων εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου άλλα μόνο την ηθική δικαίωση της, διεκδικεί μεταξύ άλλων - κυρίως με τα ασφαλιστικά μέτρα - τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δελτίο τύπο μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η εταιρία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του έργου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας με όλες της τις δυνάμεις, σε μια αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία. Δεν τα καταφέραμε. ’Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί ως βήμα για την οποιαδήποτε μικροπολιτική εκμετάλλευση. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και τις αξίες μας όπως εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δοθεί ήδη εντολή στους νομικούς μας να μην ασχοληθούν καθόλου με την διενέργεια των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία την 20η Δεκεμβρίου 2015 αλλά να συνεχίσουν, την προσπάθεια ώστε να προστατέψουν την φήμη και το κύρος μας, καθόσον από την αρχή το ζητούμενο αυτής της υπόθεσης ήταν ηθικό και όχι οικονομικό”.

Δημοφιλή