Δύο άτομα που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι συνελήφθησαν στην Αυστρία

Δύο άτομα που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι συνελήφθησαν στην Αυστρία
Vienna, Austria
Vienna, Austria
ChrisYunker/Flickr

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σε κέντρο προσφύγων του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία για διασυνδέσεις με τους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή εισαγγελία.

«Διεξάγονται έλεγχοι για να εξακριβωθεί πιθανή σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, οι δύο ύποπτοι φέρεται να έχουν γαλλική υπηκοότητα και να έφθασαν στην Αυστρία τον Οκτώβριο από τη Συρία μαζί με τους δράστες των επιθέσεων, εφοδιασμένοι με πλαστά συριακά έγγραφα.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, ένας από τους στόχος των επιθέσεων, το μπαρ «Comptoir Voltaire», στο ανατολικό Παρίσι, επαναλειτουργεί από σήμερα, Τετάρτη, έναν και πλέον μήνα μετά το αιματηρό περιστατικό.

Είναι το δεύτερο από τα έξι μπαρ και εστιατόρια που αποτέλεσαν στόχο των επιθέσεων που επαναλειτουργεί μετά το μπαρ «La Bonne Biere» που άνοιξε ξανά στις 4 Δεκεμβρίου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια του 10ου και του 11ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, στόχοι των επιθέσεων, έχουν γίνει χώροι προσκυνήματος. Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά από το "La Belle Equipe", δεκαπέντε μπροστά από το μπαρ "Le Carillon" και το εστιατόριο "Petit Cambodge", πέντε μπροστά από το "La Bonne Biere" και την πιτσαρία "Casa Nostra". Το "Petit Cambodge" ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει τον Ιανουάριο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή