ThinkYoung: Όταν οι νέοι κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα

ThinkYoung: Όταν οι νέοι κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα
archive

Βρυξέλλες, Χονγκ Κονγκ, Μαδρίτη. Μερικοί μόνο από τους σταθμούς της κινούμενης Σχολής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το διεθνές think tank ThinkYoung, προτού η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία φτάσει στη χώρα μας με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola.

Μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες όχι μόνο γιατί απουσίαζαν πλήρως οι καθηγητές, αλλά γιατί τόσο η «φοίτηση», όσο και η «αποφοίτηση», συνοδεύτηκαν από ξεχωριστές εμπειρίες, σημαντικά βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες.

Τρεις από τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες του αύριο μιλάνε για την εμπειρία τους.

Χριστίνα Ξενάκη

«Είμαστε νέοι, έχουμε ιδέες, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που μας κρατάει πίσω είναι η έλλειψη εμπειρίας. Αυτό ακριβώς προσφέρει η Σχολή Επιχειρηματικότητας – την εμπειρία από ανθρώπους που έχουν ήδη γνωρίσει την επιτυχία και έχουν περάσει από αυτά που θα ζήσουμε εμείς στο μέλλον! Αν έπρεπε να περιγράψω με μια λέξη τη Σχολή, αυτή θα ήταν έμπνευση”!»

Μάξιμος Μαλεβίτης

«Η Σχολή Επιχειρηματικότητας αποτέλεσε μια πρωτοποριακή εμπειρία για μένα, γιατί δεν είχα συμμετάσχει ξανά σε κάτι αντίστοιχο. Γνώρισα διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, και κατάφερα να συνεργαστώ με όλους. Η συμβουλή που μας έδωσε ένας από τους επιχειρηματίες της Σχολής και το οποίο θα κρατήσω είναι: “Ξεκίνα εταιρεία εν μέσω κρίσης! Οι ευκαιρίες υπάρχουν εκεί που δεν τις βλέπεις!”»

Χαρά Λυμπεροπούλου

«Η εμπειρία της Σχολής Επιχειρηματικότητας ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους από το μηδέν, είτε επιχειρηματίες είτε φοιτητές που ξεκινάνε τώρα το ταξίδι τους, και συνεργάστηκα μαζί τους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Αυτόν της ομάδας!»

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας διοργανώθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων "Θ.Ε.Α." του ΕΒΕΑ, από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung, σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).

Δημοφιλή