Η ιστορία ενός άστεγου που έγραψε ένα μπεστ σέλερ βιβλίο και άλλαξε η ζωή του

Η ιστορία ενός άστεγου που έγραψε ένα μπεστ σέλερ βιβλίο και άλλαξε η ζωή του

Η ζωή του Jean-Marie Roughol αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το βιβλίο του: Je tape la manche: Une vie dans la rue (Η ζωή μου ως επαίτης: Μια ζωή στους δρόμους) στο οποίο αφηγείται την ιστορία του και τις σχεδόν τρεις δεκαετίες της ζωής του που έζησε ως άστεγος στους δρόμους του Παρισιού.

Το βιβλίο του 47χρονου έχει γίνει στη Γαλλία μπεστ σέλερ, αυτήν την εορταστική περίοδο και έχει πουλήσει περισσότερα από 50.000 αντίτυπα. Ο Roughol άρχισε να γράφει το 176 σελίδων βιβλίο του πριν από δύο χρόνια σε σχολικά τετράδια ενώ καθόταν στα παγκάκια της πόλης.

Την επιμέλεια του βιβλίου έκανε ένας καλός του φίλος, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Jean-Louis Debré τους οποίους συνδέει φιλία αρκετών χρόνων. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν όταν μια μέρα ο 47χρονος έφτιαξε το ποδήλατο του Debré στα Ηλύσια Πεδία την ώρα που αυτός είχε πάει για ψώνια.

Ήταν ο ίδιος ο Debré που το έπεισε να γράψει το βιβλίο μια ημέρα που άκουγε δυο περαστικούς να λένε: "Είδες που ο Debré μιλάει σε έναν αλήτη."

Στο βιβλίο ο 47χρονος περιγράφει χαοτική παιδική και νεανική του ηλικία, τις νύχτες που κοιμόταν στα πάρκα, τις φιλίες που έκανε με άλλους άστεγους αλλά και τους καθημερινούς τσακωμούς για να υπερασπιστεί την ζωή του.

Ο Roughol ελπίζει ότι το βιβλίο του θα βοηθήσει να φέρει μια αλλαγή στον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τους άστεγους.

Δημοφιλή