Χριστουγεννιάτικα δωρα από τα μεγαλύτερα Μουσεία της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικα δωρα από τα μεγαλύτερα Μουσεία της Αθήνας
Benaki

Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να γλυτώσετε χρόνο, κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας από ένα μαγαζί, συνδυάστε το με την επίσκεψη σε ένα μουσείο. Τα περισσότερα από τα μουσεία μας διαθέτουν πωλητήρια, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, πολύ κοντά σε σταθμούς του μετρό, ενώ διαθέτουν και ηλεκτρονικό πωλητήριο ώστε να μπορείτε με ευκολία να κάνετε τις αγορές σας απ’ όλη την Ελλάδα. Στις βιτρίνες τους εκθέτουν αντικείμενα διαχρονικά, εμπνευσμένα από τις συλλογές τους και αποτελούν ιδανική πρόταση αν επιθυμείτε το δώρο σας να ξεχωρίσει και να ενθουσιάσει τον παραλήπτη.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο νέο Cycladic Shop μπορεί κανείς να βρει μια σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή. Δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα φιγουράρουν στους πάγκους και στις βιτρίνες του νέου Shop. Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλές προτάσεις δώρων για παιδιά, όπως παιχνίδια και βιβλία. Ένα από τα ωραιότερα γούρια της νέας χρονιάς αποτελεί η πρόταση του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μια επιχρυσωμένη κεφαλή κυκλαδικού ειδωλίου με έξι ημιπολύτιμες πέτρες στα 35,00€.

Μουσείο Μπενάκη

Οριγκάμι, κατασκευές, παζλ, εκπαιδευτικά βιβλία, μοναδικά κοσμήματα στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη στην Κουμπάρη, την Κριεζώτου, στην Πειραιώς, αλλά και το μικρότερο πωλητήριο στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, λειτουργούν ουσιαστικά ως αίθουσες τέχνης και προσφέρουν καλαίσθητα δώρα νέων ελλήνων δημιουργών σε προσιτές τιμές. «Ίσως» ένα αληθινά πρωτότυπο γούρι του Νίκου Γαρμπή από τα πολλά που διαθέτει το μουσείο, στην τιμή των 35€ (ροζ επιχρυσωμένο ασήμι). Ευχετήριες κάρτες στα 90 λ., αλλά και μικρά αριστουργήματα από κορυφαία μουσεία του κόσμου.

Μουσείο Ακρόπολης

Εμπνευσμένο από μια μαρμάρινη μαγική σφαίρα, που βρέθηκε κοντά στο Διονυσιακό Θέατρο, είναι το φετινό γούρι του Μουσείου Ακροπόλεως, στα 32€. Απεικονίζει το Θεό Ήλιο σε θρόνο, ένα λιοντάρι, ένα δράκοντα και διάφορα μαγικά σύμβολα. Η σφαίρα φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες με την προσδοκία ότι η μαγική της δύναμη θα οδηγούσε στο καλό και την ευτυχία. Πολύ καλή πρόταση και το εστιατόριο, ακριβώς δίπλα από το πωλητήριο, ώστε να συνδυάσετε καλό φαγητό και χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο πωλητήριο του ιδρύματος (Μέρλιν 1, Κολωνάκι) διατίθενται διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα τέχνης, πορσελάνινες δημιουργίες, μεταξοτυπίες, αφίσες, κοσμήματα, αξεσουάρ, τα περισσότερα εμπνευσμένα από τη μόνιμη συλλογή του Ιδρύματος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, αν είστε λάτρεις των κεραμικών, θα σας κερδίσουν τα χειροποίητα ρόδια, φιλοτεχνημένα από έλληνες καλλιτέχνες, στην τιμή των 30€.

Μουσείο Ηρακλειδών

Escher, Vasarely, Toulouse-Lautrec , αντίγραφα έργων των διάσημων δημιουργών που κατά καιρούς φιλοξένησαν οι αίθουσες του μουσείου Ηρακλειδών προσφέρονται στο πωλητήριο του Μουσείου. Επίσης, μεταξοτυπίες, αφίσες, βιβλία, κοσμήματα, ρολόγια, γραβάτες, μαντίλια, είδη γραφείου, πορσελάνες, αλλά και χειροποίητα ασημένια ενθύμια με το έμβλημα του Μουσείου.

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Για δώρα και στολίδια καμωμένα από τα παιδιά σας, επισκεφθείτε το Παιδικό μουσείο σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 14). Τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων. Οι μικροί φίλοι του μουσείου μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, όπως πηλό, να φτιάξουν στολίδια για το δέντρο τους, αλλά και γλυκίσματα εποχής.