«Ride for a ride»: Οι δάσκαλοι οδήγησης στην Ολλανδία μπορούν νόμιμα να «πληρώνονται» με σεξ

«Ride for a ride»: Οι δάσκαλοι οδήγησης στην Ολλανδία μπορούν νόμιμα να «πληρώνονται» με σεξ

De Croft.www.decroft.com" data-caption="The beautiful Svjetlana featured model and car photo shoot for De Croft Clothing and Carmitted.Model: SvjetlanaCar: 2010 BMW Z4If you like cars and girls check out my clothing label De Croft.www.decroft.com" data-credit="paulStarPics/Flickr">

Η ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είναι νόμιμο για τους δασκάλους/ δασκάλες οδήγησης να προσφέρουν μαθήματα οδήγησης με αντάλλαγμα...σεξ, αρκεί οι μαθήτριες/ μαθητές να είναι άνω των 18. Ωστόσο...θεωρείται παράνομο να προσφέρεται σεξ ως αντάλλαγμα για μαθήματα.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρεται επακριβώς σε σχετικό δημοσίευμα του Dutch News.Nl, οι σχολές οδήγησης δεν παραβιάζουν τον νόμο εάν λάβουν πληρωμή για μαθήματα υπό τη μορφή σεξουαλικής χάρης, επιβεβαίωσαν δύο υπουργοί (Δικαιοσύνης και Μεταφορών) μετά από σχετική ερώτηση στη Βουλή περί παράνομης πορνείας.

Όπως διευκρίνισαν, η προσφορά μαθημάτων οδήγησης με αντάλλαγμα σεξ δεν αποτελεί πορνεία, καθώς δεν «πωλείται» σεξ. Ωστόσο, αν γίνει αλλιώς η διαδικασία – δηλαδή να προσφερθεί σεξ με αντάλλαγμα μαθήματα- είναι αδίκημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υπουργοί διευκρίνισαν ότι η πρακτική αυτή, αν και όχι παράνομη, είναι «ανεπιθύμητη», καθώς και ότι οι δάσκαλοι οδήγησης δεν θα έπρεπε να χάσουν την άδειά τους για κάτι τέτοιο, καθώς δεν υφίσταται κίνδυνος για την κυκλοφορία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα νέα αυτά αποτελούν...ανακούφιση για πολλούς (κυρίως άνδρες) σε τεχνικά επαγγέλματα, που παρέχουν υπηρεσίες online με αντάλλαγμα «προσωπικές υπηρεσίες». Δεν είναι γνωστό πάντως πόσο συχνές είναι τέτοιες συναλλαγές.

Σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph αναφέρεται ότι το εν λόγω φαινόμενο έχει αποκτήσει και όνομα: «Ride for a Ride», ενώ οι δύο υπουργοί στην απάντησή τους τονίζουν ότι ο λόγος της διαφοροποίησης στο αν πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα έχει ως εξής: «Δεν έχει να κάνει με την προσφορά σεξουαλικής δραστηριότητας ως ανταμοιβή/ αποζημίωση, αλλά με την προσφορά μαθήματος οδήγησης. Είναι σημαντικό η πρωτοβουλία να έγκειται στον δάσκαλο οδήγησης, και να επικεντρώνεται στην προσφορά μαθήματος οδήγησης, με την πληρωμή να γίνεται σε σεξουαλική πράξη. Όταν μια σεξουαλική πράξη προσφέρεται αντί για χρηματική πληρωμή, είναι πορνεία».

Υπενθυμίζεται ότι η πορνεία είναι νόμιμη στη χώρα, με τις ιερόδουλες να θεωρούνται αυτοαπασχολούμενες, που μπορούν ανοικτά να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους σε εφημερίδες και στο Ίντερνετ. Ωστόσο, απαιτούνται άδειες, και ως εκ τούτου υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα όσον αφορά στον διαχωρισμό μεταξύ νόμιμης και παράνομης πορνείας.

Δημοφιλή