Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διαφορά είναι αναστρέψιμη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η διαφορά είναι αναστρέψιμη
SOOC

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπερισχύσει του αντιπάλου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για τη διεκδίκηση της προεδρίας στη ΝΔ στο δεύτερο γύρο των εκλογών εξέφρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Από τα αποτελέσματα δεν τίθεται θέμα ποιος θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα ποσοστά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΕΡΤ μετέδωσε πως σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Μεϊμαράκης λαμβάνει ποσοστό 40,2%, ο κ. Μητσοτάκης 28,2%, ο κ. Τζιτζικώστας 20,4% και ο κ. Γεωργιάδης 11,01%.

Ωστόσο η ΝΔ δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, ενώ ο κ. Κυράκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το γεγονός πως έπειτα από 72 ώρες δεν έχει υπάρξει επίσημο αποτέλεσμα είπε πως η ΝΔ σε αυτό τον τομέα βρίσκεται ακόμη στον 20ο αιώνα.

Όπως και να έχει κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η διαφορά είναι αναστρέψιμη λέγοντας πως το 60% των ψηφοφόρων της ΝΔ ψήφισε για ανανέωση.

«Τώρα δεν υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες, αλλά παραμένει το αίτημα για ανανέωση, ενώ έχω και τη στήριξη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως συμφωνεί σε πολλά με τον κ. Γεωργιάδη.

«Μπορούμε να υπερισχύσουμε του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η κατάρρευση.

«Οι πολίτες που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θέλουν να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε, σε περίπτωση που ηγηθεί της ΝΔ μεγάλες αλλαγές στο κόμμα.

«Ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει μια αντίληψη σταθερότητας, αλλά εγώ θέλω να κάνω πολλές αλλαγές».

Για την προτίμηση του κ. Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη είπε ότι τη σέβεται, ενώ για την αδελφή του κ.Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία τι ψήφισε.

«Παλεύω να αποδείξω χρόνια τώρα ότι δεν στηρίζομαι στις πλάτες άλλων, όμως είμαι υπερήφανος για τη διαδρομή του πατέρα μου...Ξέρω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να έχεις ένα βαρύ όνομα» σχολίασε.

Τέλος κληθείς να απαντήσει εάν θα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως θα το κάνει, ωστόσο δήλωσε αντίθετος στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια καθώς όπως είπε δεν έχει έρθει η ώρα για να γίνει μια τέτοια συζήτηση.

Δημοφιλή