Ένας διαφορετικός Μητροπολίτης: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

Ένας διαφορετικός Μητροπολίτης: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού
Eurokinissi

Λέγεται ότι οι ιερείς πρέπει να κηρύττουν τον λόγο του Θεού και την αγάπη. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, μετά την απόφαση της Βουλής για επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ακούστηκαν ουκ ολίγα γραφικά. Από τον Αμβρόσιο που αποφάσισε να χτυπήσει πέσει πένθιμα τις καμπάνες, μέχρι τον Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανίας που το χαρακτήρισε «επάρατη κατάσταση και επανάσταση κατά του Θεού».

Εξαίρεση τα όσα είπε μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «Θάρρος».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και ποια είναι η θέση του ίδιου για την ομοφυλοφιλία, είπε:

«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το υστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας».

Δημοφιλή