Μαξίμου: Θα απομονωθούν οι ακραίες φωνές της Δεξιάς και στην Ελλάδα και στη Γερμανία

Μαξίμου: Θα απομονωθούν οι ακραίες φωνές της Δεξιάς και στην Ελλάδα και στη Γερμανία
sooc

Ακραίες συντηρητικές φωνές επαναφέρουν το θέμα Grexit την ώρα που ξεκινά η συζήτηση για το ασφαλιστικό, γίνεται το αποφασιστικό βήμα για την πρώτη αξιολόγηση και ετοιμάζεται να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους, διαπιστώνουν στην κυβέρνηση. Οι ακραίες φωνές της Δεξιάς θα απομονωθούν περαιτέρω όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια τους τη χώρα, είναι η απάντηση του Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ ασπάζονται τις ακραίες απόψεις που ακούγονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο (σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Börsen-Zeitung) εκτιμά ότι «η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί», υπάρχει μπαράζ επιθέσεων από το Βερολίνο.

-Την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε έθεσε ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στη Σένγκεν.

-Την Δευτέρα ακολούθησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ.

-Την Τετάρτη ο Β. Στάιγκερ επανέφερε την παλιά ιδέα του Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Είναι προφανές ότι μία ομάδα της γερμανικής χριστιανοδημοκρατίας κινητοποιείται για να επιβάλλει την πολιτική της, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει απαθής και στέλνει το μήνυμα της απομόνωσης των ακραίων κύκλων, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα έχουν πάρει το δρόμο τους και ότι οι φωνές αυτές είναι πια πιο αδύναμες.

Πάντως στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη, αλλά και ο Μάκης Βορίδης, υιοθετούν τις απόψεις της «ομάδας Σόιμπλε». Σημειώνεται ότι και οι τρεις στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την υποψηφιότητα Μητσοτάκη (ο Γ. Κύρτσος και η Μ. Σπυράκη την έχουν υπογράψει, ενώ ο Μ. Βορίδης μίλησε θετικά), αν και ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έχει επικρίνει τις δηλώσεις Βέμπερ.

Δημοφιλή