Παραμονεύει η Μπενφίκα για Ελαμπντελαουί

Παραμονεύει η Μπενφίκα για Ελαμπντελαουί
Sport24.gr

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο στόχαστρο συλλόγων της Ευρώπης. Η απόφαση του 24χρονου μπακ να αφήσει την Μπράουνσβαϊγκ και να υπογράψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, αποδεικνύεται έξυπνη κίνηση για την καριέρα του.

Ο Νορβηγός διεθνής μπακ εκτόξευσε τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με τις περσινές του εμφανίσεις και μπήκε στο μάτι αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο μάνατζερ του ήταν σχεδόν βέβαιος, μιλώντας στο Sport24.gr, ότι το μέλλον του πελάτη του είναι μακριά από τους "ερυθρόλευκους". Ο Σολμπάκεν τότε είχε κάνει λόγο για ενδιαφέρον ομάδων της Premier League αλλά και των Σάλκε, Μπενφίκα.

Και είναι αλήθεια ότι από την Αγγλία η Γουέστ Χαμ είναι ο σύλλογος που ενδιαφέρθηκε έντονα για τον Ομάρ. Τα "σφυριά" δεν έχουν βγάλει από τη λίστα τους τον Ελαμπντελαουί, καθώς αρέσει -και μάλιστα πολύ- στον Σλάβεν Μπίλιτς.

Το ενδεχόμενο να κινηθούν τώρα για τον Νορβηγό διεθνή μπακ δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο μοιάζει πιθανότερο να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2016. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει εύκολα την συγκατάθεση του για την παραχώρηση του παίκτη.

Πρόσφατα ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας στον Sport24 Radio ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα από τα 7 εκατ. λίρες -ποσό που η Γουέστ Χαμ είναι πρόθυμη να ξοδέψει για τον παίκτη- για να συναινέσει η ομάδα του Πειραιά στην πώληση του.

Στη... γωνία η Μπενφίκα

Έχει αγοράσει από τον Ολυμπιακό τους Φέισα και Σάμαρη, ενώ φέτος έχει στις τάξεις της και τον Μήτρογλου, δανεικό από τη Φούλαμ. Ο λόγος φυσικά για την Μπενφίκα και τις πολυεπίπεδες σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τους Πειραιώτες.

Οι "Αετοί της Λισσαβώνας" το περασμένο καλοκαίρι κατέθεσαν πρόταση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για την αγορά του Ομάρ. Οι "ερυθρόλευκοι" είπαν "όχι" με συνοπτικές διαδικασίες και κάπου εκεί έληξε η ιστορία.

Μόνο που οι Πορτογάλοι δεν έβγαλαν από τα κιτάπια τους τον παίκτη. Συνέχισαν να τον παρακολουθούν και όχι μόνο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, η Μπενφίκα είναι η ομάδα που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να μετατρέψει το δεδομένο ενδιαφέρον της σε πρόταση απόκτησης του παίκτη από τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2015 οι "Αετοί" άφησαν ελεύθερο τον Μάξι Ροντρίγκες, ωστόσο κανείς από τους 4 δεξιούς μπακ που έχουν στο ρόστερ τους δεν έχει ικανοποιήσει πλήρως.

Ο 22χρονος Νέλσον Σεμέδο έχει 9 ματς για όλες τις διοργανώσεις (810 λεπτά συμμετοχής, 1 γκολ), ο Βραζιλιάνος Λουίς Φελίπε δεν έχει καταγράψει παρουσία, ο δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης Σίλβιο μετράει 10 ματς (864') και ο εσχάτως βασικός Αντρέ Αλμέιδα είναι αυτός που το παλεύει με 15 παιχνίδια (1161') και 3 ασίστ στο ενεργητικό.

Οι Πορτογάλοι θέλουν λοιπόν έναν παίκτη που θα δώσει ποιότητα στο δεξί άκρο της άμυνας και θα αποτελεί την σταθερή επιλογή του προπονητή για την ενδεκάδα. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί φιγουράρει ψηλά στη λίστα της Μπενφίκα, που εκτός από χρηματικά ανταλλάγματα είναι πρόθυμη να ρίξει στο τραπέζι και έμψυχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το Sport24.gr από την Λισσαβώνα, δεν αποκλείεται οι "Αετοί" - εφόσον φυσικά αποφασίσουν να κάνουν κίνηση- να προτείνουν πέραν από χρήματα και τον δανεισμό του Ταλίσκα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον 21χρονο Βραζιλιάνο μέσο που απέκτησε η Μπενφίκα από την Μπαΐα έναντι 4 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014.

Την πρώτη του σεζόν έκανε 44 εμφανίσεις (2524') με 11 γκολ και 3 ασίστ, ωστόσο φέτος βρίσκει πιο δύσκολα χρόνο συμμετοχής. Ο ύψους 190 εκατοστών Ταλίσκα έχει 15 παρουσίες (834') και 1 γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός μέσος, όσο και σαν δεύτερος επιθετικός.

Ο Ελαμπντελαουί έχει μπει για τα καλά στη ζωή συλλόγων ανά την Ευρώπη, το ενδιαφέρον της Μπενφίκα σε πρώτη φάση αλλά και της Γουέστ Χαμ είναι υπαρκτό και μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Νορβηγό διεθνή μπακ.

Δημοφιλή